Persberichten Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht, 01-08-2008

Controles snelvaren

VINKEVEEN - De afgelopen 2 weken heeft de politie De Ronde Venen samen met het recreatieschap Vinkeveense Plassen extra controles gehouden op het gedrag van schippers op de Vinkeveense Plassen.

De politie ontving de afgelopen weken meerdere klachten van recreanten over snelvaren en schreef daarvoor al tientallen bekeuringen uit. Op donderdag 31 juli werden acht personen bekeurd omdat ze vele malen sneller voeren dan toegestaan (circa 10 km/uur). Buiten het snelvaren zijn er ook nog bekeuringen geschreven voor het varen zonder vaarbewijs (soms door jonge kinderen), afval deponeren op de eilanden en het stoken van open vuur. Door het warme weer was het druk op de plassen en werd er tot laat in de avond/nacht doorgevaren ook door de politie. De controles zullen de komende weken blijven plaatsvinden. op de site van de gemeente recreatieschap. De Eilandverordening Vinkeveen is op de website van Recreatie Midden-Nederland te vinden.

Onderzoek mishandeling; getuigen gezocht

WOERDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 juli is omstreeks 00.30 uur op de kruising Westdam / Leidsestraatweg een 17-jarige jongen uit Woerden mishandeld. De politie onderzoekt de mishandeling.

De jongen liep omstreeks 00.30 uur van een café aan de Stationsweg naar huis met twee vrienden. Ter hoogte van de kruising Westdam Leidsestraatweg nam de jongen afscheid van zijn vrienden en vervolgde hij zijn weg alleen. Vervolgens werd hij ter hoogte van een ophaalbrug op de Singel belaagd door vier jongens. Zij sloegen en schopten hem terwijl hij op de grond lag. De 17-jarige jongen liep gezicht- en knieletsel op, moest zich onder doktersbehandeling later stellen en deed aangifte.

Signalement verdachten: Vier blanke mannen, spraken een vreemde taal, leeftijd boven de 20 jaar, allen gemillimeterd haar, twee van hen droegen zwart Nike-petje, allen droegen donkerkleurige korte broek en polo T-shirts met korte mouwen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is onder andere op zoek naar getuigen van de mishandeling. Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Rijn & Venen, op tel: 0900-8844. Anoniem met 0800-7000.

Politie waarschuwt voor oplichtersduo

WOERDEN De afgelopen dagen zijn bij de politie vijf aangiftes binnengekomen van oplichting. Een man en een vrouw zouden in hotels/pensions verblijven en zonder betalen vertrekken. Ook hebben zij verschillende kerken bezocht om geld te lenen. Zij deden zich voor als echtpaar dat op vakantie is en de bankpasjes was vergeten. De politie is op zoek naar het tweetal. Het signalement van de vrouw: blank, 45-55 jaar, donker haar en normaal tot stevig postuur. De man is ongeveer 45-55 jaar oud, blank en een slank postuur. Mocht u op dergelijke wijze worden aangesproken door dit duo, belt u dan met de politie via 112. Bent u slachtoffer geworden van hun oplichtingspraktijken, doet u dan aangifte bij de politie.

Onder invloed

MAARSSEN Op de Gageldijk is donderdag een 51-jarige man uit Maarssen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op zijn bromfiets onderuit was gegaan. Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie de melding dat een man op een oprit onderuit was gegaan. Hij werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Agenten kwamen ter plaatse, roken alcohol en namen een blaastest af. De man had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 990 ug/l in zijn lichaam had. De Maarssenaar kreeg een rijverbod van veertien uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Wielrenner gewond

DE HOEF Op de Hoef Oostzijde is donderdag een wielrenner gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Omstreeks 20.25 uur reed een vrachtwagenchauffeur achteruit een erf op. Er kwamen vier wielrenners na een bocht aanrijden. Twee van hen konden de vrachtwagen ontwijken, maar twee niet. Een 48-jarige man uit Aalsmeer raakte de vrachtwagen aan de achterzijde en een 58-jarige man uit Kudelstaart raakte de wagen aan de voorzijde. Hij viel en brak een vinger. Ook raakte hij even buiten bewustzijn. De man is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. De 48-jarige man raakte niet gewond.

Dronken brokkenpiloot

MONTFOORT Een 56-jarige man uit Benschop is donderdag op de Blokland aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 19.25 uur werd de politie gebeld; getuigen hadden gezien dat een bestuurder van een bestelbus behoorlijk onder invloed van alcohol leek te zijn en desondanks achter het stuur was gekropen. Agenten keken naar de bestuurder uit en hoorden van de meldkamer dat hij ondertussen al brokken gemaakt had. De man was tegen een aantal bomen en een personenauto aangereden. In een bocht met de Bleek / Benedenkerkweg zagen de agenten de bewuste bestelbus staan. Een man en een vrouw probeerden de bestuurder uit de bestelbus te trekken. Dit lukte niet. De agenten vorderden de man meerdere malen om uit zijn voertuig te komen, maar hij voldeed hier niet aan. Hij is met gepast geweld uit zijn auto gehaald. Het lukte vervolgens niet om een geldige ademanalyse van de man af te nemen en daarom heeft een arts een bloedproef afgenomen ter vaststelling van het alcoholgehalte. De uitslag laat nog enkele weken op zich wachten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Geslotenverklaring

MONTFOORT De politie heeft donderdag van 16.00 tot 16.45 uur gecontroleerd op de geslotenverklaring op de Achthoven west, de Slotlaan en de Mastwijkerdijk. Acht overtreders werden staande gehouden en kregen een bekeuring.

Snelheidscontrole

AMSTELHOEK Op de Mijdrechtse Zuwe heeft de politie donderdag van 07.45 tot 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1562 voertuigen gecontroleerd en reden 156 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 79 km/uur.

Benzinedief

WOERDEN Op de Hogewal is een 23-jarige Woerdenaar aangehouden omdat hij donderdagmorgen in Leerdam had getankt zonder te betalen. De man was gemakkelijk via zijn kentekenplaat te achterhalen en dat gebeurde dan ook omstreeks 10.00 uur. Een agent zag de auto met het bewuste kenteken rijden en liet de bestuurder stoppen. De 23-jarige man gaf toe dat hij was vergeten te betalen.

Aanrijding

WOERDEN Donderdag 31 juli is een 21-jarige fietsster uit Zegveld gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist. Omstreeks 13.50 uur stuitten surveillerende agenten op de aanrijding op de kruising Middellandbaan met de Rosmolenlaan. De 59-jarige automobilist uit Gouda kwam vanaf de Rosmolenlaan en wilde rechtsaf slaan de Middellandbaan op. Hij zag de fietsster, die over de Middellandbaan uit de richting van de Wulverhorstbaan reed en naar de Blekerijlaan, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw had een zware beenwond en is tevens met nek- en rugklachten per ambulance overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis.