Politie Haaglanden

Persberichten 1 augustus

Haaglanden, 01-08-2008

Tweede kans niet gegrepen

Den Haag Een politieagent besloot een 21-jarige een tweede kans te geven, nadat zij donderdag 31 juli haar middelvinger naar had opgestoken. De agent sprak de vrouw omstreeks zes uur s middags aan, omdat zij in een portiek aan de Van Musschenbroekstraat een joint aan het draaien was. Ze stak haar middelvinger op, waarop de agent de vrouw vertelde dat hij haar zou aanhouden als ze dat nog eens zou doen. De vrouw stak haar middelvinger niet meer op, maar schold de agent wel uit. Daarop werd de vrouw aangehouden.

Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc

Den Haag Een 93-jarige bewoonster van een huis aan de Ouverturestraat werd deze week het slachtoffer van een babbeltruc. Op maandag 28 juli omstreeks drie uur s middags belden twee vrouwen bij de vrouw aan. De twee vertelden dat zij van thuiszorg waren en kwamen controleren of de vrouw wel tevreden was over de dienstverlening. De bejaarde vrouw antwoordde bevestigend, waarna de twee nog even met haar praten en de woning weer verlieten. De dochter van de vrouw ontdekte donderdag 31 juli dat er spullen uit het huis van haar moeder waren verdwenen. Zij deed daarop aangifte bij de politie, die de zaak nu onderzoekt.

Flauwgevallen, niet overleden

Den Haag - In de Rogstraat ontstond donderdag 31 juli om 15.45 uur commotie, toen buurtbewoners een vrouw uit Den Haag (34) bewusteloos op de stoep zagen liggen. Zij belden het alarmnummer, omdat zij dachten dat de Haagse was overleden. Toen politieagenten aankwamen, was er in de straat niemand meer te bekennen; de Haagse was door haar vriend mee in huis genomen, omdat zij door hyperventilatie en de zomerhitte onwel was geworden. De GGD heeft de vrouw onderzocht.

Opgelicht door 'meteropnemer'

Den Haag - Een 78-jarige Haagse is donderdag 31 juli rond 15.50 uur opgelicht in haar huis aan de Waalsdorperweg. Een man die zich voordeed als medewerker van een energiebedrijf, kwam haar meterstanden opnemen. Naderhand vroeg hij daarvoor een betaling. Omdat de vrouw geen geld in huis had, stelde de meteropnemer voor te gaan pinnen. Hij wist op nog onverklaarbare manier de juiste pincode op te noemen. Van de bankrekening van de Haagse is een behoorlijk geldbedrag weggenomen. Politie Haaglanden adviseert nooit zomaar een onbekende in de woning toe te laten. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe of laat de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instanties zal u ooit om uw pincode vragen. Die code is namelijk alleen voor u. Geef uw pinpas nooit aan een onbekend persoon mee. Bel bij onraad altijd de politie, ook als niemand bij u binnen is geweest. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

Brokkenpiloot richt ravage aan

Den Haag Een 24-jarige man uit Wateringen heeft donderdagmiddag 31 juli een spoor van vernieling achtergelaten met een gestolen bestelbus. Hij veroorzaakte aanrijdingen in de Kockstraat en de Schaarsbergenstraat. In de laatste straat reed de man tegen een HTM-bus aan. Getuigen zagen de man autos inhalen en tegen de richting inrijden, waarna hij de HTM-bus raakte en doorreed. De man werd uiteindelijk op het Joubertplantsoen aangehouden. Een surveillerende politieagent hoorde een harde klap hoorde en zag de bus met piepende banden achteruit rijden. Het bleek dat de man nog een aanrijding had veroorzaakt en wilde wegrijden. Een getuige hield hem echter tegen door hem uit de auto te trekken, waarop de politieagent hem aanhield. De betrokken bestelbus werd gisteren in Monster gestolen. De diefstal van de bus was aanleiding tot groot alarm: in de auto lagen medicijnen voor dieren, die levensgevaarlijk voor mensen waren. De politie meldde de vermissing daarom in de media. De medicijnen werden na de aanhouding van de man teruggevonden in het busje. De man bleek onder invloed en in de war te zijn. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is nog niet in staat geweest een verklaring te geven voor zijn (rij)gedrag en zit nog vast.

Dat is mijn man niet

Den Haag Een 36-jarige vrouw uit Den Haag werd 31 juli om 19.30 uur in haar woning aan het Nassauplein onaangenaam verrast door een inbreker. De vrouw liep de trap af en zag een man bij een laptop staan, die in de kamer lag. Aanvankelijk dacht ze dat het haar echtgenoot was, maar toen ze beter keek zag ze dat het een onbekende was. Toen ze de man toeschreeuwde, ging die er als een haas vandoor, rende de achtertuin in en sprong over het hek. Hij ging er op de fiets vandoor. Het betrof een donkere man van ongeveer 2 meter lang, met een dun postuur en een kaal hoofd. Hij is ongeveer 20 a 25 jaar oud en droeg een groene jas met lange mouwen. Heeft u rond dit tijstip iets gezien of kunt u de politie meer vertellen over deze insluiping? Bel dan 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-9000.

Dat is dan 5.000 euro

Den Haag Een 40-jarige man werd 31 juli om 18.00 uur aangehouden op de Hoefkade wegens het veroorzaken van overlast door drankgebruik. Die drank had hij beter kunnen laten staan, want bij controle bleek dat hij nog 4.996,09 euro aan boetes moest betalen of ter vervanging 82 dagen moest gaan zitten. Hij is aangehouden.

Zonder rijbewijs tegen de richting in

Den Haag Een 36-jarige bestuurder uit Den Haag trok 31 juli om 23.20 uur de aandacht van surveillanten door op de Gedempte Burgwal tegen de richting in te rijden. Bij controle bleek de man niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Hij werd aangehouden.

Met 114 km/u door de bebouwde kom

Den Haag - Een 26-jarige man uit Delft maakte het 31 juli om 13.30 uur wel heel bont. Hij scheurde met 114 km/u over de Professor B.M. Teldersweg. Ter plekke is 50 km/u toegestaan. Wat hij niet wist, is dat de politie net op dat tijdstip een snelheidscontrole hield met een lasergun. De man werd direct aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Straatroof: Politie Haaglanden zoekt getuigen

Den Haag - Politie Haaglanden zoekt getuigen van een straatroof die donderdagochtend 31 juli om 8.55 uur plaats vond op de Granaathorst, ter hoogte van het winkelcentrum Mariahoeve. Een 73-jarige man uit Den Haag werd tijdens het uitlaten van zijn hond door een fietser beroofd van zijn gouden ketting. De fietser kwam uit de richting van de Hofzichtlaan, was licht getint, ongeveer 20 jaar oud, had kort donker haar en ging gekleed in een lichtgrijs trainingspak. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Overbosch via 0900-8844. Anoniem bellen kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Alcoholcontrole

Voorburg Politie Haaglanden controleerde donderdag 31 juli tussen 23.30 en vrijdag 1 augustus 00.30 uur op alcholgebruik onder automobilisten. In totaal legden 30 bestuurders een blaastest af. Niemand van hen had teveel gedronken.

Dutje tijdens werk

Wassenaar De politie kreeg donderdag 31 juli om 10.30 uur de melding binnen dat er iemand lag te slapen in een auto voor de Nederlandse Bank aan de Rijksstraatweg. De melder vertrouwde het niet. Agenten namen poolshoogte en bij controle ontdekten ze dat het ging om een Poolse werknemer die in zijn auto even lag bij te komen van zijn werkzaamheden. Zijn Nederlandse collegas bevestigden dat.

Geluidsoverlast door scooters

Wassenaar Agenten controleerden donderdag 31 juli om 20.55 een groepje jongeren in de Berkheistraat naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast. Zij waren daar op scooters en een gedeelte van de groep ging er direct vandoor toen zij de agenten zagen. De drie overgebleven jongeren hadden niet eerder overlast veroorzaakt, dus lieten de agenten het bij een waarschuwing dat ze bij een volgende keer wél een boete zouden uitschrijven.

Niet onder invloed, maar geen rijbewijs

Rijswijk Een politieagent in vrije tijd waarschuwde vrijdag1 augustus om 01.40 uur zijn collegas, omdat hij achter een auto reed, waarvan hij vermoedde dat de bestuurder onder invloed verkeerde. In de Treubstraat gaven agenten de man een stopteken, waar de bestuurder op reageerde door extra gas te geven. Ook na claxoneren en het geven van lichtsignalen, bleef de automobilist doorrijden. De agenten konden hem even later toch tot stoppen dwingen. De bestuurder dook weg en probeerde over zijn bijrijder heen weg te komen. Na controle van zijn gegevens bleek waarom de rijstijl van de 23-jarige Hagenaar opviel: de man had niet te veel gedronken, maar had geen rijbewijs.

Dure stylingtang

Rijswijk Een 22-jarige vrouw uit Wateringen stal donderdag 31 juli om 19.30 uur een haarstylingstang ter waarde van 79,99 euro in een winkel aan de Prins Willem Alexanderpromenade. Beveligingspersoneel betrapte haar en droegen haar over aan de politie. Op het politiebureau kreeg zij een dagvaarding. Als ze een boete van 250 euro betaalt, hoeft ze niet voor de rechter te verschijnen.

Wielerronde Wateringen

Wateringen De jaarlijkse wielerronde van Wateringen verliep over het algemeen in een gezellige sfeer. De politie schreef donderdag 31 juli tijdens en na het evenement wel nog zestien boetes uit voor overtredingen, zoals wildplassen. Zes mensen werden aangehouden, voor belediging, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en een 25-jarige man uit Wateringen had cocaïne op zak.

Man op snorfiets aangehouden na controle

Delft Surveillerende agenten zagen op donderdag 31 juli omstreeks 20.40 uur een man op een snorfiets rijden over de Lindelaan. Toen de man de agenten zag, keerde hij om. De agenten gingen de man achterna en na een korte achtervolging gooide de man de snorfiets op de Lindelaan neer en rende weg. Hij kon snel daarna worden aangehouden en hij bleek een algehele rijontzegging te hebben. Met de snorfiets was het ook al niet allemaal in orde en de man werd met zijn bromfiets meegenomen naar een politiebureau. Tijdens de controle op het bureau bleek de man ook nog een aantal eerdere boetes te moeten betalen. Hij betaalde de boetes en is daarna met diverse nieuwe bekeuringen op zak heengezonden.

Vervelende man aangehouden

Delft Een 63-jarige man uit Delft is op donderdag 31 juli om 22.10 uur in een café aan het Oosteinde aangehouden. De man zou zich in het café vervelend hebben gedragen en diverse cafébezoekers hebben bedreigd. Ook vertelde men de ter plaatse gekomen agenten dat hij mogelijk een vuurwapen op zak hebben. De agenten hebben de man aangehouden en gefouilleerd. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. De man kon zich niet legitimeren en is meegenomen naar een politiebureau. Onderweg gedroeg de man zich ook zeer vervelend tegen de agenten en vond hij het nodig deze te beledigen.