Politie Groningen

Vrijdag 1 augustus 2008

Provincie Groningen, 01-08-2008

Zuidbroek: automobilist te snel

De politie heeft donderdagmorgen het rijbewijs ingenomen van een 33-jarige automobilist uit Groningen. De Stadjer reed op de A7 bij Zuidbroek met hoge snelheid een onopvallende politieauto voorbij. De gemiddelde snelheid lag op 179 km/u. De man werd langs de kant gezet en realiseerde zich dat hij fout was. Desondanks moest hij zijn roze papiertje inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordhorn: bromfietser moet rijbewijs inleveren

De politie heeft donderdagmiddag op de Rijksstraatweg bij Noordhorn een 17-jarige Grijpskerker bekeurd. Agenten zagen de bromfietser met hoge snelheid richting Groningen rijden. De gemiddelde snelheid kwam uit op 86 km/u, terwijl 40 km/u is toegestaan. De jongen moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kropswolde: controles op het water

De politie heeft donderdagavond controles uitgevoerd op het Zuidlaardermeer. Er werd vijf keer proces-verbaal opgemaakt. In drie gevallen voeren bootbestuurders met te hoge snelheid. Ook bleken enkele bootjes niet te voldoen aan de wettelijk omschreven regels. Zo ontbraken bijvoorbeeld reddingsvesten en dodemanskoorden en konden de bestuurders geen vaarbewijzen tonen.

Stadskanaal: alcomobilist zonder veiligheidsgordel

Een 22-jarige automobilist uit Siddeburen is donderdagavond aangehouden op de Navolaan in Stadskanaal. Agenten zagen de man rijden zonder veiligheidsgordel en wilden hem controleren. Op het moment dat de bekeuring werd uitgeschreven, roken de dienders een alcohollucht. Uit een ademanalysetest bleek dat de beginnend bestuurder onder invloed van alcohol was. Het alcoholpromillage was 0,8. Ook bleek de alcomobilist nog enkele boetes open te hebben staan. Omdat hij de boetes niet direct kon betalen is zijn voertuig tijdelijk in beslag genomen.

Stadskanaal: uitlaten te luidruchtig

De politie heeft donderdagavond in Stadskanaal twee kentekenbewijzen ingevorderd. De uitlaat van de auto van een 25-jarige bestuurder uit Bedum produceerde 108 decibel, terwijl het aantal decibel bij dit voertuig maximaal 83 mag zijn. De auto van een 22-jarige man uit Stadskanaal maakte ook teveel geluid. Zijn voertuig produceerde 106 decibel, terwijl 81 decibel bij een bepaald aantal toeren is toegestaan. De mannen moeten hun voertuigen aanpassen. Tot die tijd blijft het kentekenbewijs ingevorderd. Tegen beide heren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oude Pekela: stropakken vernielen lantaarnpalen

In Oude Pekela zijn donderdagavond twee lantaarnpalen kapot gegaan, nadat een tractorbestuurder een deel van zijn lading had verloren. De 26-jarige bestuurder vervoerde stropakken en had deze vermoedelijk niet goed vastgezet op zijn aanhanger. Op de Winschoterweg, ter hoogte van de Turfweg, begon een deel van de lading te schuiven en viel van de oplegger. Hierdoor sneuvelden de lantaarnpalen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor afvallende lading.

Westerbroek: mannen aangehouden met onbekende buit

De politie heeft donderdagavond drie mannen aangehouden in Westerbroek. Een getuige meldde dat hij een auto had gezien en dat hij het gedrag van de inzittenden zeer verdacht vond. Op de Woortmansdijk werd het voertuig gecontroleerd. In de auto vonden agenten allerlei kledingsstukken waarvan de herkomst onbekend was. De inzittenden met de Roemeense nationaliteit konden niet aangeven waar de spullen vandaan kwamen. Bovendien werd in het voertuig een geprepareerde tas gevonden. De verdachten (24, 28 en 36 jaar) zijn ingesloten voor verhoor.

Wildervank: automobilist ontkomt aan controle

De politie wilde donderdagavond in Wildervank een automobilist controleren. Nadat agenten de stopbordjes hadden getoond, ging de verdachte er met hoge snelheid vandoor. De politieauto zette de achtervolging in. In de Landbouwstraat reed de man tegen een stoeprand en kwam zijn voertuig vervolgens tot stilstand. De verdachte wist er rennend vandoor te gaan. Agenten roken een alcohollucht in de achtergebleven vierwieler. De politie doet naar aanleiding van het kenteken onderzoek naar de bestuurder.

Wildervank: alcomobilist aangehouden

Een 54-jarige automobilist uit Stadskanaal is donderdagnacht op de KJ de Vriezelaan in Wildervank aangehouden. De man zat onder invloed van alcohol achter het stuur. Uit een blaastest kwam naar voren dat de Kanaalster 1,3 promille alcohol in het bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Usquert: getuigen vernielde woning gezocht

Bij een woning aan de Stationsstraat in Usquert zijn vermoedelijk woensdagnacht diverse vernielingen gepleegd. Zo is tuinmeubilair vernield en werd een buiten staande wasmachine kapot gemaakt. Daarnaast werd een tuinslang door een openstaand raampje geduwd. Doordat de waterkaan vervolgens aan werd gezet, stond een deel van de woning onder water. De eigenaren waren op dat moment niet thuis. Iemand die op het huis paste waarschuwde de politie. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Vierhuizen: tractorbestuurder zonder verlichting

De politie heeft donderdagnacht op de Hoofdstraat in Vierhuizen een 56-jarige tractorbestuurder uit die plaats bekeurd. De man reed in een tractor met aanhangwagen, maar hij voerde geen verlichting. De Vierhuizer kon ook geen ID-bewijs tonen.

Groningen: vrouw mishandeld

In een café aan de Peperstraat werd donderdagnacht een 22-jarige vrouw uit Groningen mishandeld door een 33-jarige cafébezoeker uit de stad. De vrouw gaf aan dat zij zonder noodzaak in haar gezicht werd geslagen door de verdachte. Door personeel werd de verdachte buiten het café gezet en door de politie aangehouden. De man was aardig onder invloed van alcohol. Hij werd daarom ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: aangehouden voor mishandeling en belediging

In het bureau van politie is afgelopen nacht een 35-jarige man uit Arnhem en een 69-jarige man uit Groningen aangehouden. De beide mannen bevonden zich in het bureau om de vriendin van de 35-jarige af te halen. De vriendin deed opdat moment aangifte van mishandeling door de 35-jarige verdachte. In eerste instantie werden de beide verdachten het bureau uitgezet. Toen zij terug kwamen en de aanwezige agenten beledigden en zelfs trachten te slaan. Werden de heren aangehouden en ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Hoogezand, Meint Veningastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 520, aantal overtredingen: 116, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg, gecontroleerd 650 voertuigen, aantal overtredingen 91, hoogst gemeten snelheid 73 km per uur, toegestane snelheid 50 km per uur;

Groningen, Verlengde Hereweg, gecontroleerd 1330 voertuigen, aantal overtredingen 178, hoogste gemeten snelheid 75 km per uur, toegestane snelheid 50 km per uur;

Groningen, Rijksweg, gecontroleerd 930 voertuigen, aantal overtredingen 215, hoogst gemeten snelheid 102 km per uur, toegestane snelheid 50 km per uur;

Groningen, Laan 40-45, gecontroleerd 3600 voertuigen, aantal overtredingen 430, hoogst gemeten snelheid 115 km per uur, toegestane snelheid 70 km per uur.