Technische Universiteit Eindhoven

Kermis voor de voordeur van de TU/e

Geplaatst: 31 juli, 2008

De TU/e gaat vanaf vrijdag 1 augustus voor zes dagen schuil achter Park Hilaria, de Eindhovense kermis. Een 800 meter lang stuk van de vierbaans Kennedylaan, speciaal hiervoor afgesloten, vormt het kermisterrein. De kermisexploitanten en hun families - zo'n 500 man - hebben hun onderkomen op het TU/e-terrein.

Foto: Rien Meulman

Park Hilaria telt meer dan honderd attracties en verkooppunten met versnaperingen. De organisatie spreekt van 'meer dan kermis alleen'. Er zijn dagelijks gratis live optredens van artiesten in een feesttent, er is straattheater, en er staat een heus circus. Daarnaast is er een dancetent met elke dag andere bekende deejays.

De TU/e-campus vormt dit jaar voor het eerst de accommodatie voor de eigenaren van de kermisattracties. Het terrein dat voorheen werd gebruikt, aan de Celebeslaan, verkeert in te slechte staat. De universiteit stelt water, elektriciteit en drie parkeerterreinen beschikbaar, goed voor 16500 vierkante meter. Op dat oppervlak verblijven momenteel zo'n vijfhonderd mensen, in ongeveer honderd caravans.

Dat zijn geen gewone caravans overigens. Er zitten exemplaren bij die, als alles is uitgeklapt en uitgeschoven, een woonoppervlak bieden van tweehonderd vierkante meter. Verder staan er een stuk of vijftien slaapwagens, en drie schoolbussen waarin de kinderen onderwijs krijgen. Ook nu - voor deze kinderen is er geen zomervakantie.

De voorbereidingen voor de kermis begonnen al op 23 juli, toen ging het stuk Kennedylaan waaraan de TU/e ligt op slot. En daarmee ook een van de drie toegangen tot de campus. Deze toegang blijft dicht tot 10 augustus. De kermis zelf draait tot en met woensdag 6 augustus.