Gemeente Den Haag

Informatiecentrum Hubertustunnel 1 augustus dicht

Vanaf 1 augustus 2008 sluit het informatiecentrum Hubertustunnel/Noordelijke Randweg. In totaal heeft het informatiecentrum 16.218 bezoekers over de vloer gehad. Topdrukte was er vooral tijdens de open dagen in 2006 (ca. 5.000 bezoekers) en in mei 2008 (ca. 3.400 bezoekers). De gemeente Den Haag is er trots op dat er zoveel belangstelling was en is voor het project.

Wie vragen heeft over het project Hubertustunnel, kan deze vanaf 1 augustus nog steeds stellen via de website
www.denhaag.nl/hubertustunnel of rechtstreeks e-mailen naar hubertustunnel@dsb.denhaag.nl. Ook het algemene telefoonnummer blijft voorlopig bereikbaar: 070 324 0892.

Hubertustunnel
De Hubertustunnel bestaat uit twee aparte buizen, die door vijf dwarsverbindingen met elkaar verbonden zijn. Per rijrichting zijn er twee rijstroken beschikbaar en er geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Door haar lengte van 1,5 km is de Hubertustunnel de langste stadstunnel van Nederland. Voor het eerst in Nederland is onder gebouwen door geboord, met een bijzonder goed resultaat. De Hubertustunnel is eind september klaar. Kort na de officiële opening door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat op 1 oktober 2008 kan het verkeer gebruikmaken van de nieuwe ondergrondse route.

De Hubertustunnel wordt in opdracht van de gemeente Den Haag aangelegd door de Hubertus Tunnel Combinatie. De combinatie bestaat uit BAM Civiel, Van Hattum en Blankevoort en Wayss & Freytag Ingenieurbau.

Meer informatie is te vinden op www.denhaag.nl/hubertustunnel.