Gemeente Noordwijk

Noordwijk, 29 juli 2008.

Wethouder Leendert de Lange opent `valet parking'

Vrijdag 1 augustus om 20.00 uur opent de Noordwijkse wethouder van Toerisme Leendert de Lange (VVD) op de Grent (bij restaurant Blush, Grent 4) het `valet parking', een voor de Nederlandse badplaatsen unieke service.

Deze in met name het internationale uitgaansleven alom bekende en gewaardeerde vorm van dienstverlening houdt in dit geval in dat automobilisten hun auto op de door een bord Valet Parking gemarkeerde plaats op de Grent afgeven aan een medewerker van ValetPark. Deze medewerker (valet) overhandigt een ticket en parkeert de wagen op een veilige, afgeschermde plaats. Ook zorgt deze valet ervoor dat de wagen op een al afgesproken of later telefonisch af te spreken, tijdstip weer wordt voorgereden.

Wethouder De Lange: "Valet parking is een goed initiatief van jonge ondernemers dat onze ondersteuning verdient en past in Noordwijk. Het is een extra service voor de gasten van onze badplaats en een prima aanvulling op de diverse parkeermogelijkheden in Noordwijk."

Initiatiefnemer Edward de Boer: "Vanaf komend weekend zal parkeren in Noordwijk nooit meer hetzelfde zijn. Een voor de Nederlandse badplaatsen unieke service en ... betaalbaar. Bezoekers hoeven niet meer naar een parkeerplek te zoeken en zoals vaak gebeurt een heel eind te lopen naar het uitgaansgebied op de Grent, de boulevards of het winkelgebied (vrijdagavond is koopavond) in de Hoofdstraat. De auto staat veilig en als het héél erg gezellig is geweest, is het zelfs ook mogelijk thuisgebracht te worden."