Gemeente Emmen

Veiligheidszorg Drenthe ziet toe op stalling van fietsen bij De Weiert

25 juli 2008

Vanaf 1 augustus gaat de stichting Veiligheidszorg Drenthe toezicht houden op het stallen van fietsen bij overdekte winkelcentrum De Weiert. De gemeente wil hiermee de wandelende bezoeker aan het winkelcentrum tegemoet komen.

De gemeente Emmen heeft in samenwerking met de Erkende Overlegpartners en Veiligheidszorg Drenthe een lijst opgesteld van verbeterpunten aan het openbaar gebied. Een van de wensen is een fietsvrije winkelcentrum, zodat het voor voetgangers nog prettiger is De Weiert te bezoeken.

Een groot deel van het winkelcentrum De Weiert is voetgangersgebied. Rondom De Weiert zijn op diverse plekken voorzieningen geplaatst waar fietsen kunnen worden gestald. De toezichthouders van Veiligheidszorg Drenthe gaan de bezoekers wijzen op de diverse stallingsmogelijkheden in De Weiert.

In het overdekte gedeelte van De Weiert mag niet gefietst worden. Ook mogen daar geen fietsen geparkeerd worden of aan de hand meegenomen worden. In de rest van De Weiert geldt een fietsverbod.

De Erkende Overlegpartner is op de hoogte van het plan. Zij gaven aan dat ze blij zijn met de wijze waarop de gemeente Emmen te werk gaat.

De bewaakte stalling nabij de ingang van de Matissepassage is al door vele bezoekers van De Weiert ontdekt. De fietsenkelder aan het Matisseplein opende haar deuren in april 2003. Fietsers kunnen hier gratis hun fiets stallen, die vervolgens bewaakt wordt door medewerkers van Veiligheidszorg Drenthe. De overdekte kelder biedt plaats aan 300 fietsen.