innoveren met perenâ Perendag: âDuurzaam innoveren met perenâ
1 aug 2008

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving
Locatie: Vogelaar Fruitcultures (Fruvo); Oude Rijksweg 10A (N289); 4413 NK Krabbendijke

Op vrijdag 1 augustus a.s. vindt de tweejaarlijkse themadag rondom de teelt van peren plaats, op het bedrijf van Vogelaar Fruitcultures te Krabbendijke in Zeeland. Het thema dit jaar is âDuurzaam innoveren met perenâ.

Op deze dag kunnen bezoekers een rondgang maken langs demoproeven waar actualiteiten uit de perenteelt worden getoond, zoals: resultaten van de inzet van hommels voor de bestuiving bij Conference; resultaten van wortelsnoeien en injecteren van ijzerchelaten; mechanische en chemische vruchtdunning; effecten van bodembehandeling op de maat van peer; bestrijding van zwartvruchtrot en Alternaria, perenbladvlo en fruitmot met nieuwe middelen en technieken.

Op de infomarkt tonen diverse firmaâs hun producten en diensten gerelateerd aan de perenteelt. Daarnaast worden er diverse spuit- en oogstmachines gedemonstreerd en staat GPS techniek centaal. Dit alles onder het genot van een drankje en hapje.

De organisatie is in handen van ZLTO vakgroep Fruitteelt, NFO kring Zeeland / Noord-Brabant, ZLTO Advies, en DLV Plant BV, gecombineerd met het project âTelen met Toekomstâ van PPO Fruit.
---

Contact
Geert Hermans
ZLTO vakgroep Fruitteelt / NFO Kring Zeeland-Noord-Brabant 06-29520249

Pieter Aalbers
DLV Plant
06-53375087
» meer Contact