Ingezonden persbericht


Persbericht
Delft, 1 augustus 2008

TOP presenteert de expo Techniek door Jongeren

Het Techniek Ontmoetings Punt (TOP) in Delft organiseert de expo Techniek door Jongeren. Tijdens deze expo staan producten en diensten van studenten, afgestudeerden en jonge ondernemers centraal. De tentoonstelling toont producten van jongeren en geeft uitleg over hoe deze zijn ontstaan. Voorbeelden zijn de stormparaplu van Senz Umbrellas, 1uptoys, een bedrijf dat luchtgitaren maakt en BlueDot, een platform dat nieuwe producten van studenten aan de man brengt. Naast de tentoonstelling geven de jongeren lezingen.
Lezingen
De lezingen vinden plaats op drie donderdagavonden in september en starten om 20.30u. Per avond stellen diverse sprekers u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het snijvlak van wetenschap, techniek en design.

· De eerste lezingenreeks is op donderdag 11 september. Hier geven drie sprekers van de studievereniging Osiris uitleg over hun producten. Het overkoepelende thema is hier 'techniek en duurzaamheid'.

· Op 18 september is de tweede lezing. Vertegenwoordigers van twee YES!Delft-bedrijven geven uitleg over hun activiteiten, te weten Pepijn van der Vliet (Alert Solution) over dijkbewaking en Arthur Tolsma (Greetinq) over next generation voicemail applicaties. Meinte van der Brug, vertelt als teamlid van de succesvolle Delta Lloyd Solar Boat over dit project en Sander Minnoye praat u bij over zijn afstudeerproject `snowboardprothese'.
· In de laatste reeks van deze expo op 25 september komen Bram de Zwart over laptop accessoires, Menno Pleij over zijn lichtshow, Jeroen Warmerdam met Tygron managementgames en Ronald Manak van 1uptoys aan bod. Sanne Kistemaker met `Piece of Family', een jonge ontwerpster die aandacht heeft voor technologie en gebruikers, sluit de rij. Bezoeken
Van woensdag 13 augustus tot eind september kunt u bij TOP aan de Hippolytusbuurt 14 in Delft deze expo Techniek door Jongeren bezichtigen. Het TOP is te bezoeken op woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Wij nodigen u van harte uit voor de officiële opening van de expo op woensdag 3 september 2008 om 20.30 uur. BlueDot zal de opening verzorgen. De expo is voor iedereen gratis toegankelijk. TOP nodigt vooral scholieren en studenten uit om eens kennis te maken met techniek, design en ondernemen. Bij de lezingen is er gelegenheid om met de jonge ondernemers bij te praten onder het genot van een borrel.