Ingezonden persbericht


Message

P E R S B E R I C H T

Talentvolle Nederlandse inbreng Vacansoleil Pro Cycling Team

Eindhoven, 1 augustus 2008 -
Met het contracteren van de renners Wout Poels, Reinier Honig en Wouter Mol krijgt het nieuwe Nederlandse professionele wielerteam van Vacansoleil steeds meer vorm. Eerder al maakten Bobbie Traksel, Aart Vierhouten, Arnoud van Groen en ploegleider Michel Cornelisse de overstap van Cyclingteam P3transfer-Batavus naar het nieuw te vormen team. Er is inmiddels ook een principe-akkoord gesloten met Lieuwe Westra en veldrijder Thijs van Amerongen. Momenteel vinden gesprekken plaats met ervaren Nederlandse en buitenlandse renners om een goede mix van talent en ervaring samen te stellen.

Over de nieuwe renners:

Wout Poels (21) heeft aangetoond een klimtalent
te zijn en een degelijke tijdrit te kunnen rijden. Hij werd dit jaar o.a. 3e in de Vuelta Ciclista a Lleida. Poels maakt deel uit van de Nationale Beloftenselectie van de KNWU, waarvoor hij wedstrijden voor de UCI Nations Cup u23 rijdt.

Reinier Honig (25) heeft
inmiddels aangetoond over veel kwaliteiten te beschikken, getuige zijn overwinning in de Memorial Ricardo Oxtoa (1.1) en zijn sterke rijden in de zeer lastige rittenwedstrijd Trofeo Joaquim Agostinho. Honig kan diverse parcoursen aan en beschikt over een goede sprint.

Wouter Mol (26) is al een
bekende verschijning tussen de profs. In de Brabantse Pijl reed hij lange tijd in de aanval, en hij wordt in het peloton gewaardeerd door zijn koersinzicht en inspanning voor de ploeg.

Lieuwe Westra (25) rijdt nu
nog voor het Krolstone Continentalteam en eindigde dit jaar als 2e in Olympia's Tour achter de ongenaakbare Lars Boom. Tevens won Westra de nationale klassieker de Parel van de Veluwe. Westra is in bijna iedere wedstrijd voorin te vinden en beschikt over een goede sprint en een sterke tijdrit. Op 31 augustus j.l. won hij met een sterke sprint de tweede etappe van de Tour d'Alsace.

Thijs van Amerongen (22)
wordt de ambitieuze veldrijder van het Vacansoleil Cycling Team. Hij werd in 2004 Nederlands kampioen bij de junioren en Beloftenkampioen in 2007. In 2008 won Van Amerongen het eindklassement van de Superprestige voor Beloften en werd hij 2e op het NK. Ook op de weg staat hij zijn mannetje; hij reed voorin bij de Ster Elektrotoer tussen de gelouterde profs, werd 3e in de Hel van Voerendaal en 9e op het Nederlands kampioenschap voor Beloften in Ootmarsum.

De sportieve missie van het Vacansoleil Cycling Team is samengevat in het motto 'Sportief, transparant en ambitieus'. Het team zal bestaan uit een mix van getalenteerde en ervaren Nederlanders en renners uit andere Europese landen. Hoofdsponsor Vacansoleil werkt hierbij samen met Batavus en een aantal co-sponsors. Onder leiding van ploegleider Daan Luijkx wordt een ambitieus driejarenplan uitgewerkt waarbij 2009 wordt gezien als jaar waarin de basis voor een hecht team zal worden gesmeed. Voor 2010 staat een uitbreiding van deelname aan (voorheen) Pro-tour wedstrijden gepland, en het voorlopige einddoel in 2011 is deelname aan een grote meerdaagse ronde.

Over Vacansoleil:

Vacansoleil Camping Holidays is in de Benelux en Denemarken marktleider op het gebied van luxe campingvakanties. In 2007 boekte Vacansoleil ruim 110.000 luxe kampeervakanties en is daarmee goed voor een marktaandeel van 23%. Vacansoleil biedt ruim 300 campings in 15 landen. Kijk voor meer informatie op

www.vacansoleil.nl
.

EINDE BERICHT