Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Zomeractiviteiten van start in Zuidoost

24 juli 2008
Vrijdag 25 juli om 19.15 uur verricht stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet de officiële opening van de Zomerstraatspelen in Zuidoost op het speelveld bij Hoptille. Tijdens de zomervakantie organiseert het stadsdeel op verschillende plekken in het stadsdeel aansprekende activiteiten voor jongeren. Naast een groot sporttoernooi, is er dit jaar ook veel ruimte voor workshops waar jongeren bijvoorbeeld kunnen leren om te rappen, te streetdancen, een radio programma te presenteren of het maken van een stand-up comedy show.

In stadsdeel Zuidoost wonen ruim 20.000 jongeren in de leeftijd tussen de 10 en 20 jaar, daarmee ruim een kwart van de totale bevolking. Hiermee is het stadsdeel een van de jongste stadsdelen van de gemeente.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet: "Met zoveel jongeren moet je daar tijdens de schoolvakantie wel iets extra's voor doen. Naast de vele evenementen die de komende maanden in het stadsdeel plaatsvinden, hebben we dan ook een mooi programma met doe-dingen voor de jongeren samengesteld. Activiteiten waarbij ze niet alleen achterover kunnen leunen, maar vooral zelf lekker aan de slag kunnen."

"Maar dan wel met heel leuke activiteiten, die volgens ons ook goed aansluiten op wat jongeren graag willen doen, vult portefeuillehouder Jeugd, Harry Verzijl aan. "En dit programma komt bovenop het al bestaande aanbod van activiteiten. Het lijkt me dan ook haast onmogelijk dat jongeren zich nu nog kunnen vervelen in het stadsdeel."

Activiteiten voor jongeren

Voor jongeren tussen de 8 en 16 jaar organiseert de stichting Swazoom tot 5 september extra zomeractiviteiten. Veel sport waaronder panna, kickboxen en basketbal, maar ook veel leerzame activiteiten en uitstapjes. Meer informatie op www.swazoom.nl

Zomerkampen

Ook deze zomer kunnen jongeren mee met een zomerkamp. In drie leeftijdsgroepen kunnen jongeren naar de Ardennen voor een actieve week. De aanmeldingen van deze reis lopen via de jongerencentra in het stadsdeel.

Cultuur

Deze zomer zijn er ook veel culturele activiteiten voor jongeren. Het Zomerfestival van Krater theater, Circus Elleboog, CBK en Jeugd Theaterschool bood twee weken lang workshops en voorstellingen voor jongeren van 4 tot 12 jaar. Bij Imagine IC kunnen jongeren onder andere leren om videoclips maken.

Jongeren ouder dan 15 jaar

De zomeractiviteiten voor jongeren vanaf 15 jaar worden dit jaar uitgevoerd door een vijftal organisaties met veel ervaring op deze diverse terreinen. Funtrax organiseert de ruim zestig sportactiviteiten, Finally Aries Entertainment de streetcomedy shows en workshops, WordOnTheStreet de rapworkshops, stichting Get Entertained de workshops streetdance, rap, zang, stand-up comedy en DJ /radio hosting en Stichting Eternity Percussion de percussie workshops.

Informatie over deze activiteiten is te vinden op www.zomerstraatspelen.nl.