Gemeente Zeist

16-07-2008: Kerckebosch
Laatst gewijzigd: 23 juli 2008
GEZAMENLIJK PERSBERICHT GEMEENTE ZEIST EN WONINGCORPORATIE DE SEYSTER VESTE

Datum 16 juli 2008

Masterplan Kerckebosch: ambitie vraagt meer tijd

Verwachte raadsbehandeling Masterplan Kerckebosch eerste kwartaal 2009

Het vernieuwingsproject Kerckebosch blijft vasthouden aan het hoge ambitieniveau en neemt daarom extra tijd voor het zorgvuldig afronden van het Masterplan. De start bestuurlijke besluitvorming over het Masterplan Kerckebosch wordt voorzien dit najaar.

Vernieuwing Kerckebosch; veelomvattend en ambitieus

Het plan voor de vernieuwing van de wijk Kerckebosch in Zeist is veelomvattend en ambitieus en dat stelt hoge (kwaliteits)eisen aan alle projectonderdelen. Daartoe dienen alle onderdelen en de bijbehorende onderbouwing zorgvuldig uitgewerkt te worden. Een goede afstemming op inhoud en de afspraken tussen de gemeente Zeist en De Seyster Veste zijn daarbij van groot belang. Constatering is dat om het gewenste ambitieniveau, de financiële dekking van het project en de wijze van samenwerking te kunnen garanderen er nu meer tijd nodig is. Door deze ruimte te nemen voor het zorgvuldig afronden van de werkzaamheden voor het Masterplan wordt vastgehouden aan de kwaliteit die voor de vernieuwing van de wijk wordt nagestreefd.

De gemeente Zeist en De Seyster Veste verwachten de werkzaamheden voor het Masterplan dit najaar te hebben afgerond, waarna het plan en de realisatieovereenkomst in het College van B&W kan worden behandeld. Raadsbehandeling is vervolgens in het eerste kwartaal van 2009. Deze verschuiving in de planning kan mogelijk leiden tot vertraging van de start van de bouwwerkzaamheden. Zodra daar meer duidelijkheid over is, zullen de gemeente Zeist en De Seyster Veste de direct betrokkenen daarover informeren.

Masterplan Kerckebosch

Het plan voor Kerckebosch beschrijft een kwalitatief hoogwaardige levensloopbestendige wijk in het bos, voor bewoners van alle leeftijden, achtergronden, godsdiensten en met verschillende levensstijlen. In het Masterplan krijgt de sociale en economische kant van de vernieuwing veel aandacht. Een nieuwe wijk bouw je immers niet alleen met stenen. Voor het Masterplan wordt er onder andere gekeken naar de bereikbaarheid, voorzieningen, leefomgeving, zorg en welzijn en de sociale activiteiten in de wijk. De sociale en economische maatregelen staan in het Sociaal en Economisch Programma, dat onderdeel is van het Masterplan. Begin maart 2008 stelde het College de uitgangspunten voor het concept-Masterplan Kerckebosch vast. Het Masterplan Kerckebosch is een verdere uitwerking van de vastgestelde Ontwikkelingsvisie Kerckebosch.

Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie De Seyster Veste werken samen aan het levensloopbestendig maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 1250 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld. Om dit doel te realiseren worden 708 huurwoningen gesloopt en 550 woningen toegevoegd. Het nieuwe Kerckebosch biedt straks mogelijkheden voor de terugkeer van de huidige bewoners, maar schept ook ruimte voor nieuwe bewoners. Kerckebosch, wonen in het bos voor iedereen!