Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
Leidschendam, 15 juli 2008
Reactie van het CBL op het bericht "Elk jaar zeker 80 doden door besmet voedsel".
Voedselveiligheid is voor supermarkten prioriteit nummer één. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van de Nederlandse supermarkten, is blij met de communicatiecampagne van het RIVM. Supermarkten zorgen ervoor dat het voedsel dat in de winkels ligt veilig is geproduceerd. De consument is de zwakste schakel in de keten. Vaak neemt zij het niet zo nauw met de bewaarmethode en de bereidingswijze van voedsel.
Het advies van RIVM om kip met chloor te behandelen gaat het CBL een stap te ver. Belangrijk is dat voedsel veilig wordt geproduceerd en dat tijdens de productie voorzorgsmaatregelen worden genomen. Decontaminatie, zoals het behandelen van kippenvlees met chloor, vindt het CBL een laatste redmiddel. Supermarkten eisen van hun toeleveranciers dat voedsel veilig wordt geproduceerd. Boeren en fabrikanten moeten voldoen aan strenge eisen en moeten aan kunnen tonen doormiddel van certificatie dat zij voedsel veilig produceren.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne-Corine Vlaardingerbroek van het CBL, 070-3376200.