PALM gastheer van 10de Wereldkampioenschap en 4de Belgisch Kampioenschap BBQ op 13 & 14 september 2008
Het Wereldkampioenschap BBQ wordt dit jaar in België georganiseerd.
Twee jaar geleden vond het Belgisch Kampioenschap ook al plaats op de
terreinen van PALM. Deze editie wordt tevens gecombineerd met de
Opendeurdag van de brouwerij en de stoeterij. Het publiek wordt dus
niet alleen getrakteerd op de frisse PALM maar ook op een smaakvol
evenement.
De Belgian Barbecue Association, SMOKY CHARLY, is de organisator van
dit WK. Voorzitter Charly Van den Bosch is heel enthousiast: "Wij
zijn blij het Wereldkampioenschap BBQ op 14 september in Steenhuffel,
in het prachtige kader van het domein Diepensteyn, te mogen
organiseren. Het is een jubileumeditie want het is het 10de jaar dat
een WK wordt opgezet. Een hele eer voor onze organisatie en een
buitenkans voor ons land om zichzelf en zijn gastronomie in de kijker
te zetten. Wij verwachten zo'n 30 tal buitenlandse en een 30 tal
Belgische - teams. Op zaterdag 13 september zetten we onze Belgische
eetcultuur in de kijker in ons "Belgisch dorp", iedereen kan er
Belgische specialiteiten komen degusteren." Peter Buelens, pr -
manager van PALM, schat in dat 20.000 bezoekers voor dit unieke
evenement naar Steenhuffel zullen afzakken.
Open WK
"Het WK is een open gebeuren, iedereen kan deelnemen. Elk team
bestaat uit minimum vijf en maximum acht leden. Zij gaan aan de slag
met dezelfde ingrediënten die door de organisatie ter beschikking
worden gesteld. Dat barbecuen een ernstig vak is, blijkt uit de
vorige edities van het Belgisch Kampioenschap. Hier geen pensenkermis
of hamburgerfestijn wél een hoogculinaire competitie..." aldus Van den
Bosch.
Hoe gaat zo'n Kampioenschap nu precies in zijn werk?
Alle teams krijgen dezelfde ingrediënten ter beschikking en gaan
daarmee aan de slag. Zij moeten 5 gerechten klaarmaken: een
visgerecht , een kipgerecht, een varkensgerecht met PALM-bier, een
rundgerecht en een dessert met chocolade. Bijgerechten, sauzen e.d.
zijn vrij maar moeten door de teams worden meegebracht.
Elk gerecht gaat naar de juryleden, o.l.v. Felix Alen en Dirk De
Prins.
Het jurypanel is samengesteld uit Belgische topchefs, mediafiguren en
vakmensen.
De Wereldkampioen ontvangt, naast de beker de fantastische som van
10.000 Dollar.
De tweede prijs krijgt 5.000 Dollar en de derde prijs mag 3.000
Dollar in ontvangst nemen.
Gratis toegang voor iedereen
Iedereen kan op zondag 14 sept. vanaf 10 u de sfeer van het
Kampioenschap komen opsnuiven. Het publiek kan proeven van de
gerechten die de teams klaarmaken.
De hele dag is er ook 'live' muziek en animatie voorzien. Ook de
stoeterij met Belgische trekpaarden en het Kasteel, waar een
kunsttentoonstelling zal plaatsvinden, kunnen worden bezocht.
Programma
10 de Wereldkampioenschap & 4de Belgisch Kampioenschap Barbecue
Zaterdag 13 & zondag 14 september 2008
PALM Breweries - Kasteel Diepensteyn - Steenhuffel
Zaterdag 13 september 2008
09u tot 17uInternationale Ruilbeurs voor Bierpubliciteit
Gambrinusclub, laadhall PALM
17u Officiële openingsceremonie met voorstelling van de ploegen.
Domein Kasteel Diepensteyn Steenhuffel - Gratis inkom
19u30 Het "Belgisch Dorp": Degustatie van Belgische specialiteiten
- ¤ 25/pers.
Kaarten beschikbaar in alle Renmans filialen.
21u00 Feest van de Londerzeelse Burgemeester in de feesttent op het
festivalterrein met onder andere Freddy Breck en Astrid -
kaarten ¤ 10 - 052.30.36.16
Zondag 14 september 2008
8u Eedaflegging van de juryleden
10u Start van het WK en Belgisch Kampioenschap BBQ - Gratis inkom
10u Opendeur PALM en Stoeterij Diepensteyn - Gratis inkom
10u Rommelmarkt parochie Steenhuffel
17u30 Prijsuitreiking WK & BK BBQ
www.smokycharly.be
info@smokycharly.be
www.palmbreweries.com
pr@palmbreweries.com pr: (0032) (0)52.31.74.67
Einde persmededeling
Noot voor de pers:
Verdere persinfo voor journalisten:
PALM BREWERIES NV
PeteR BUELENS
Public Relations Manager
Steenhuffeldorp 3
1840 Steenhuffel
Telefoon (0032) 52.31.74.67 - (0032) 475.39.00.56
peter.buelens@palmbreweries.com
Belgian BBQ Association:
Voorzitter, Charly Van den Bosch : (0032) (0)475/555 408
Ondervoorzitter, Frank Dehandschutter : (0032) 0475/ 317 564
Over PALM Breweries: Belgian Unique Independent
De Belgische onafhankelijke familiale brouwerijgroep, PALM Breweries,
heeft een gezamenlijke productiecapaciteit van 1 Mio HL en een
geconsolideerde omzet van 60 Mio euro.
PALM Breweries bekleedt een unieke positie in het bierlandschap daar
zij de enige brouwerijgroep ter wereld is die Belgische authentieke
bieren brouwt volgens de 4 aloude gistingswijzen: Hoge - gemengde -
spontane - lage gisting en dit in 3
gespecialiseerde historische sites in België:
- Site Brouwerij PALM te Steenhuffel:
90% hoge gisting / 10% lage gisting
- Site Brouwerij RODENBACH te Roeselare:
100% gemengde gisting
- Site Brouwerij BOON te Lembeek (50 / 50 JV):
100% spontane gisting
Zij is in oorsprong brouwer van Brabantse hoge gisting bieren onder
het merk PALM (PALM, Dobbel PALM, PALM Royale en PALM Green) en is
daarmee ruim marktleider in de Benelux in het segment van de
amberbieren. De overname van brouwerij DE GOUDEN BOOM te Brugge in
2001 verruimde het aanbod hoge gisting bieren in het segment van de
degustatiebieren met BRUGGE Tripel, BRUGGE Blond en de abdijbieren
van STEENBRUGGE (Wit - Dubbel Bruin - Blond en Tripel). Uit haar
bewogenheid voor het Belgisch bierpatrimonium verwierf ze in 1998 de
brouwerij RODENBACH, bekend voor haar "Vlaamse Rood Bruine" bieren
van gemengde gisting (RODENBACH, RODENBACH Grand Cru) en haar unieke
foederzalen, waar de bieren gedurende twee jaar rijpen op eiken
vaten. De 50/50 joint venture met de geuzebrouwer Frank BOON
beschouwt ze als haar cultuurproject voor het behoud van de
onvervalste traditionele geuze-lambiek van spontane gisting met
langdurige rijping op eiken vaten en hun dito fruitversies.
Tot voor kort heeft PALM Breweries haar export volledig gefocust op
Nederland waar PALM en PALM Royale met 50 Mio consumpties per jaar
ruim het meest verkochte speciaal bier zijn. Met een eigen
verkooporganisatie van 18 mensen in Nederland wordt voortaan
Nederland, naast België, als thuismarkt beschouwd. Export buiten
BENELUX is de nieuwe groeirichting van PALM Breweries met de ambitie
om 25% van het volume te halen uit export in 2015. Recent werd een
distributieovereenkomst afgesloten in de UK met COORS, in Italië met
PERONI / SABMiller en in de US met LATIS. Het rijke portfolio van
PALM Breweries, gebaseerd op unieke Belgische
traditie, innovatie en knowhow is de troef voor verdere groei in de
twee thuismarkten en in export.
PALM Breweries werd op 8 november 2007 door 'Het Instituut voor het
Familiebedrijf' bekroond als 'professioneel geleid familiebedrijf'.
Het is de missie van PALM Breweries om haar passie voor authentieke
Belgische rasbieren verder te ontwikkelen en deze te delen met de
consument die wil ontdekken en beleven. Met een grote passie voor
echtheid en traditie wil PALM Breweries verder bouwen aan rasbieren
die een unieke historische basis hebben en waarbij het
brouwersambacht nadrukkelijk in ere gehouden wordt.