Bever Holding

N.V.Bever Holding â Start bouw project Esplanade in Noordwijk

donderdag, 10 juli 2008

N.V. Bever Holding heeft aannemersbedrijf Oosterlee B.V. uit Katwijk opdracht gegeven voor de bouw van haar project Esplanade. De aanvang van het project is vertraagd door langdurige bezwaarprocedures die inmiddels zijn opgelost. De bouwwerkzaamheden zullen nu direct na de bouw vakantie aanvangen. De totale investeringskosten van dit project bedragen circa ⬠14 miljoen. Zodra het gebouw ruwbouw, glas-en waterdicht is zal in het eerste kwartaal van 2009 worden gestart met de verkoop. De oplevering van het project is voorzien in het laatste kwartaal van 2009.

Het project Esplanade is gelegen in Noordwijk aan Zee aan de Parallelboulevard/hoek Olieburg en zal, door haar bijzondere architectuur, een kwalitatieve bijdrage leveren aan het karakter van Noordwijk. Esplanade zal bestaan uit 19 luxe appartementen in oppervlakte variërend van 85 m' tot ruim 210 m' exclusief de terrassen. Op de begane grond wordt 360 m' commerciële ruimte gerealiseerd waarin winkels en horeca gevestigd zullen worden. Onder het gebouw zal een parkeerkelder gebouwd worden die, als eerste parkeerkelder in Noordwijk, voorzien wordt van een volautomatisch parkeersysteem.

Met de aanvang van de bouw van het project Esplanade start Bever met haar activiteiten in Noordwijk. Bever heeft door de fusie in december 2007 nog aanzienlijke locaties langs de kust van Noordwijk verworven waarop zij de komende jaren karakteristieke gebouwen zal ontwikkelen. Enkele in het oog springende locaties van Bever in Noordwijk zijn o.a. het Palaceplein en het Vuurtorenplein. Daarnaast bezit Bever de direct aan het strand gelegen gronden aan de Zeereep en de Bosweg. Het totale ontwikkelvolume van Bever in de gemeente Noordwijk bedraagt ruim 22.500 m' appartementen en meer dan 4.000 m' commerciële ruimte. Daarnaast zal Bever een aanzienlijke bijdrage leveren aan de behoefte voor parkeerplaatsen in Noordwijk aan Zee.

N.V. Bever Holding