Nederlandse Politiebond


NPB: uitbetaling tegemoetkoming ziektekosten moet UITERLIJK IN SEPTEMBER van start gaan

In de politie-CAO 2008/2010 is voor zowel actieve als postactieve politieambtenaren een tegemoetkoming in de ziektekosten voor studerende kinderen van 18 jaar en ouder afgesproken. Deze tijdelijke tegemoetkoming bedraagt 69 per maand in de jaren 2008, 2009 en 2010. Het ministerie van BZK legt momenteel de laatste hand aan de richtlijnen op basis waarvan de korpsen de registratie van de aanvragen en de uitbetaling moeten gaan uitvoeren.

Uiteraard heeft het op poten zetten van een waterdicht systeem van uitbetalingen vanwege studerende kinderen van 18 jaar en ouder meer voeten in de aarde dan het doorvoeren van een algemene salarisverhoging. Desondanks vindt de NPB dat de uitbetaling van de tegemoetkoming (met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar) uiterlijk in september 2008 van start moet gaan. De minister en de korpsen hebben dan tijd genoeg gehad om de hele operatie voor te bereiden.

Op donderdag 17 juli aanstaande zal de NPB dit standpunt krachtig naar voren brengen tijdens het maandelijks overleg tussen de minister van BZK en de landelijke politiebonden.

Gepubliceerd op 09 juli 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.