Ingezonden persbericht
P E R S B E R I C H T
Nationale bakkersploeg doet bakproef voor Beijing
Rotterdam, 8 juli - Het Holland Bakery Team is klaar voor Beijing! Vandaag is in de Meneba-bakkerij in Rotterdam de laatste hand gelegd aan de receptuur en de werkwijze tijdens een proefbaksessie. De materialen, machines en ingrediënten voor de bakkerij zijn inmiddels per schip in China aangekomen. Begin augustus moet de tijdelijke bakkerij in het Holland Heineken House volledig operationeel zijn om sporters en supporters van dagvers brood te kunnen voorzien.
De omstandigheden in China vereisen een aantal aanpassingen. Door het klimaat moet de broodreceptuur anders van samenstelling zijn en bevat die bijvoorbeeld minder gist. Ook zullen de bakkers volgens geldende Chinese hygiënevoorschriften met mondkapjes werken. In de Holland Bakery zal het meeste werk ambachtelijk met de hand gebeuren. Bovendien worden er bijzondere broden gebakken, bijvoorbeeld voorzien van Chinese karakters. De broden zullen ook, anders dan in Nederland gebruikelijk is, op de ovenvloer gebakken worden in plaats van in broodblikken.
---