Gemeente Lochem


Verbreding Deventerweg (N348) bij Deventer van start

In de eerste week van augustus start de provincie Gelderland met werkzaamheden aan de Deventerweg (N348) bij Deventer. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met november. Overdag blijft de weg open voor verkeer, maar er wordt wel verkeershinder verwacht. Automobilisten wordt geadviseerd om de speciale adviesroutes te volgen.

Om doorstroming van het verkeer, bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van het gebied rond de Deventerweg te verbeteren gaan de provincie Gelderland en de gemeente Deventer de volgende werkzaamheden uitvoeren. Vanaf de op- en afrit van de A1 tot het kruispunt met de Noorwegenstraat in Deventer krijgt de N348 er in beide richtingen een derde rijstrook bij. Ook komt er een aparte busbaan richting Deventer. Verder wordt het hele wegdeel hier gereconstrueerd: er komen nieuwe bushaltes, nieuwe verlichting en bewegwijzering en 'slimme' verkeerslichten op de kruisingen. Daarnaast krijgt het stuk weg tussen de Lochemseweg in Epse (N339) en de aansluiting met de snelweg stil asfalt.

Planning
De werkzaamheden starten begin augustus en duren naar verwachting tot en met november dit jaar. De aannemer gaat eind juli al aan de slag met voorbereidende werkzaamheden.

Adviesroutes overdag
Een groot deel van de werkzaamheden vindt overdag plaats. Alhoewel de weg open blijft voor verkeer is enige overlast onvermijdelijk. Het advies is om de werkzaamheden te mijden door de adviesroutes te volgen. Verkeer vanuit de richting Zutphen en Lochem bereikt Deventer het snelste via Laren en Holten (N346, N332 en N344). Verkeer ten westen van Zutphen rijdt naar Deventer via Wilp (N345). Tussen Hengelo en Lochem/Zutphen loopt de snelste route via aansluiting 26; tussen Apeldoorn en Zutphen via aansluiting 22. De snelste route vanuit Deventer richting Hengelo is via aansluiting 24 (Deventer-Oost).

Nachtelijke afsluitingen en omleidingen
Een aantal weken zijn de wegwerkers ook 's avonds en 's nachts bezig. Het weggedeelte kan dan deels of geheel afgesloten zijn. Waar mogelijk wordt er in principe steeds op één weghelft gewerkt. Verkeer op die rijbaan wordt omgeleid; verkeer in de andere richting kan de weg gewoon gebruiken. Tijdens de nachtelijke afsluitingen gelden aparte omleidingen die tijdig via borden langs de weg worden aangegeven.

Openbaar vervoer
Buslijn 81 en snelnetlijn 56 van Syntus rijden over het traject waar de werkzaamheden plaatsvinden. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Voor informatie over omleidingen 's avonds en 's nachts voor deze buslijnen kunt u contact opnemen met Syntus via (0314) 350 111 of www.syntus.nl

Inloopbijeenkomst 22 juli
Op dinsdag 22 juli organiseren de provincie Gelderland en de gemeente Deventer een inloopbijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over de werkzaamheden, adviesroutes en omleidingen. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Mercure, Deventerweg 121 in Deventer, van 17.00 en 19.00 uur.