Gemeente Someren


Ondernemers geven input voor Visie Bedrijventerreinen Asten en Someren
01-07-2008


Ondernemers geven input voor Visie Bedrijventerreinen Asten en Someren

Op 16 juni in Asten en 17 juni in Someren zijn workshops georganiseerd waarvoor ondernemers en vastgoedeigenaren op de bedrijventerreinen waren uitgenodigd. De bijeenkomsten zijn bedoeld om van hen te horen hoe zij het verblijf op de terreinen ervaren en op welke punten er verbeteringen wenselijk of noodzakelijk zijn.

Ontwikkeling visie bedrijventerreinen Asten en Someren Deze inventarisatie vormt een belangrijke stap op weg naar de ontwikkeling van een visie voor de bedrijventerreinen van Asten en Someren. De visie en de daarop volgende concrete plannen vormen de basis voor duurzame terreinen van hoge kwaliteit voor nu en in de toekomst. Dit geldt zowel voor de bestaande als voor nieuwe terreinen. Ook de eventuele noodzaak en mogelijkheden tot herstructurering wordt in de visie opgenomen.
De opkomst was groot. In Asten namen ruim honderd ondernemers/eigenaars deel aan de workshop, in Someren waren dit er tachtig.

Samenwerkende partijen
In een korte inleiding werd in Asten door wethouder P. Gerrits en in Someren door wethouder W. Hanssen samen met de vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen, benadrukt dat het gaat om een uniek project voor beide gemeenten. Bij dit project wordt nauw samengewerkt door de ondernemersverenigingen OVA, OVS en ICAS, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), de Kamer van Koophandel (KvK) en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).

Mevrouw A. van Limpt van de BOM gaf tijdens de workshops een overzicht van de aanpak waarna de ondernemers werden uitgenodigd om hun ervaringen, observaties en suggesties voor de bedrijventerreinen kenbaar te maken. Op die uitnodiging werd uitvoerig ingegaan, de ondernemers brachten vele schriftelijke reacties in.

Aan de aanwezigen werd gevraagd hun mening te geven over:
* het publiek gebied van de terreinen met onderwerpen als: bereikbaarheid, bewegwijzering, ruimtelijk functionele inrichting, onderhoudskwaliteit, veiligheid en beeldkwaliteit;


* het privaat gebied met dezelfde aspecten en in het bijzonder de behoefte aan ruimte op korte en lange termijn;


* samenwerking: op welke gebieden zouden de ondernemers willen/kunnen samenwerken: onderling en/of met de gemeenten. Welke kansen zien de ondernemers en welke ambities zijn er.

Wat gebeurt er met de resultaten?
De resultaten van deze workshops worden opgenomen in de visie voor de bedrijventerreinen, waarin sterkten en zwakten maar ook kansen en bedreigingen worden vermeld. Dit vormt de opstap tot het ontwikkelen van de visie die in het najaar wordt uitgewerkt. Vervolgens wordt deze naar verwachting in april 2009 door de gemeenteraden vastgesteld.

Vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen worden tijdens het voorbereiden van de visie nauw betrokken. Voor elk bedrijventerrein is door de gezamenlijke ondernemersverenigingen een vertegenwoordiger aangewezen.

Belangrijke tussenstappen worden aan een werkgroep voorgelegd waarin onder andere deze vertegenwoordigers zitting hebben. Via de lokale pers en op de websites van de gemeenten en de ondernemersverenigingen wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van de visieontwikkeling.

Contactadressen:

Mocht u als ondernemer/eigenaar behoefte hebben om nu of gedurende de looptijd van het project opmerkingen of suggesties in te brengen dan kan dat bij de heer Jan-Willem van de Mark,
bedrijfscontactfunctionaris van de beide gemeenten of een van de vertegenwoordigers voor de bedrijventerreinen:
Bedrijventerrein Contactpersoon E-mail
Molenakkers Loet Stultiëns horssenwegenbouw@planet.nl Hoogveld/Laagveld Frank Berkers frank.berkers@rsw.nl Nobis René Martens martens@mastinvestments.nl Kanaalweg Justin Verstappen justin@brandenburch.com Hazeldonk Richard Kerkers info@kerkers.eu Lage Akkerweg Ben Kampwart ben.kampwart@avotechniek.nl Half Elfje, Sluis XI Ralph van Dooren rvandooren@berkvens.nl Someren-Eind William Bos williambos@willembos.nl

Terug naar boven>>