ROC ASA naar Harvard en MIT
ICT-deelnemers bezoeken `digitaal' Amerika
UTRECHT, 20080703 -- Achttien ICT Academie-deelnemers van ROC ASA bezoeken van 5 tot 20 juli Amerikaanse topopleidingen, waaronder de Harvard-universiteit en MIT in Boston. Zij verblijven en volgen colleges op het Southern Maine community college (SMCC), een Amerikaanse versie van het ROC vlak bij Boston.
Het bezoek aan MIT heeft sterke raakvlakken met de ICT Academie, omdat daar de grootste Amerikaanse technologen worden klaargestoomd. Een van de eerste resultaten van de universiteit was de ontwikkeling van kunstmatige huid voor behandeling van brandwonden door professor Ioannis V. Yannas in 1969. De geschiedenis door heeft MIT veel bijgedragen aan de ruimtevaarttechnologie, industrie en andere gebieden van technologie. Zij is een vraagbaak voor bijvoorbeeld de pers omtrent atoomwapens, verkiezingstechnologie (stemsystemen), natuurrampen en meer.
Trial and error
De Amerikaanse manier van leren verschilt nogal van die van het Nederlandse ROC. In het Amerikaanse ICT-onderwijs neem je de werkwijze over van de docent en ontwikkel je naderhand een eigen stijl. Nederlandse ICT-docenten volgen doorgaans het trial and error-systeem, waarin je zelf op zoek gaat naar oplossingen in plaats van deze te kopiëren van de docent.
Melanie en Kim, de ene geheel blind en de ander 20 procent zicht, maken ook deel uit van de reisgroep. Zij studeren eveneens aan de ICT Academie en moeten aan dezelfde eisen voldoen als de overige deelnemers. Voor het gezelschap van de blindengeleidehond heeft Melanie speciale toestemming verkregen van de Amerikaanse autoriteiten.
De reiswebsite www.asagoesusa.nl, door deelnemer Stephan opgezet, zal dagelijks worden geüpdate door een team van deelnemers met tekst, foto's, video's en audiofiles tijdens hun verblijf op de campus.
ROC ASA