Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HISTORISCH NIEUWSBLAD PRESENTEERT: MAARTEN

De makers van Historisch Nieuwsblad presenteren op 3 juli Maarten!, het eigen (eenmalige) magazine van Maarten van Rossem. Het blad onderscheidt zich van de andere persoonsgebonden glossy's. Maarten! heeft inhoud. In Maarten! geeft de bekende Amerikanist, historicus en televisiecommentator zijn eigenzinnige visie op heden en verleden. Met natuurlijk veel aandacht voor de Amerikaanse verkiezingen in november.

In Maarten! geen lifestyle, geen mode en geen gezondheidskwaaltjes. Maarten! is 100 % vrij van soapies, stand up comedians en andere trendy BN''ers. Maarten! biedt een dwarse kijk op wat er momenteel aan de hand is.

Maarten! is samengesteld door Maarten van Rossem, daarbij geassisteerd door de makers van Historisch Nieuwsblad. Hij koos voor actuele onderwerpen, zoals de antirooklobby, populisme en natuurlijk de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en zet die in een verrassend en verhelderend historisch perspectief.

Maarten van Rossem stelt zijn eigen magazine niet alleen samen, hij schrijft ook een belangrijk deel van de stukken. Spraakmakend: zijn alternatieve visie op Nederland in de jaren vijftig. Met in de hoofdrol niet Drees, Luns en Romme, maar de coloradokever, de ijsjes van Jamin en de kolenkachel. Ook zal Van Rossem boeken bespreken, tentoonstellingen bezoeken en DVD's bekijken.

Maarten van Rossem is een van de bekendste historici van Nederland. Onlangs publiceerde hij de bestseller Drie oorlogen. Hij is een veelgevraagd spreker. Grote bekendheid geniet hij als televisiecommentator. Komende maanden zal hij vanwege de Amerikaanse verkiezingen vrijwel dagelijks in nieuwsprogramma's en talkshows te zien zijn.

Verschijningsdatum: 3 juli
Omvang: 84 pagina's
Oplage 50.000
Prijs: 6,50 euro

Voor meer informatie, bel Historisch Nieuwsblad, hoofdredacteur Frans Smits: 020 53 10 961, of 06 11 38 03 73