Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wethouder Martin Schreurs reikt EHBO-diploma's uit

BARENDRECHT (maandag 30 juni 2008) ­ Wethouder Martin Schreurs reikt donderdag 3 juli om 19.30 uur EHBO-diploma's uit in multifunctioneel centrum 't Trefpunt. De cursisten maken deel uit van de eerste examenklas die in de basisopleiding instructies kreeg over de bediening van een AED (Auto- matische Externe Defibrillator).

De EHBO-vereniging Barendrecht organiseert jaarlijks een cursus basisdiploma Eerste Hulp Bij Ongevallen voor nieuwe leden. De vereniging bestaat sinds 1928 en telt momenteel ongeveer 80 leden. De zes cursis- ten die deze avond hun diploma in ontvangst nemen hebben 13 mei examen gedaan. Daarna kregen ze instructies over de bediening van een AED. De EHBO-vereniging draagt hiermee bij aan een belangrijke kennisuitbreiding van de hulpverleners. Een AED is een cruciaal hulpmiddel om de overlevingskansen van een slachtoffer van een hartstilstand aanzienlijk te vergroten. Door gebruik van het apparaat naast reanima- tie wordt de overlevingskans met 50 tot 70 procent verhoogd.

Ook de gemeente ondersteunt de door de Nederlandse Reanimatieraad in 2007 gestarte campagne `Een leven hoeft niet te stoppen met een hartstilstand'. Wethouder Schreurs heeft voorzieningencluster Water- poort onlangs van een AED voorzien. Sporthallen De Riederpoort en De Driesprong, de aula's van de twee Barendrechtse begraafplaatsen, het gemeentehuis en de buitendienst van de gemeente zijn inmiddels eveneens voorzien van een AED.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht