Internationale Vierdaagse Nijmegen


Persbericht 2008
Nijmegen, 3 juli 2008

Tijdens de 92ste editie lopen er vijf onderzoeken Vierdaagse populair bij onderzoekers

De Vierdaagse is in toenemende mate populair bij onderzoekers. Er zijn deze Vierdaagse vijf onderzoeken te onderscheiden, waarvoor Stichting DE 4DAAGSE de aandacht vraagt van deelnemers, medewerkers en publiek.

Op de eerste plaats is er natuurlijk het grootscheepse onderzoek naar de relatie tussen actief bewegen en gezondheid dat door prof.dr. Maria Hopman wordt uitgevoerd. Daarnaast doet zij, net als in 2007, onderzoek naar het vochtgebruik door deelnemers aan de Vierdaagse.

Sportpsycholoog dr. Rico Schuijers, net als Maria Hopman als adviseur verbonden aan Stichting DE 4DAAGSE, doet tijdens en na afloop van de Vierdaagse onderzoek naar de psychologische beweegredenen van deelnemers die tijdens de marsen besluiten op te geven.

Ook de St. Maartenskliniek doet onderzoek tijdens de Vierdaagse. Voetblessures kunnen voor veel problemen zorgen tijdens het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse. Om deze klachten in de toekomst te kunnen voorkomen begint de kliniek dit jaar het Feet4Feet project. Hierbij meten onderzoekers de vorm en drukverdeling onder de voet bij wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse.

Stichting DE 4DAAGSE gaat dit jaar zelf ook op onderzoekpad. Deelnemers worden vanaf vrijdag 18 juli via de website (www.4daagse.nl) uitgenodigd deel te nemen aan een tevredenheidsonderzoek in de vorm van een enquête.

En, tenslotte, de invloed die de Vierdaagse Afstandsmarsen hebben op de lokale en regionale economie, wordt dit jaar onderzocht door de afdeling onderzoek van de gemeente Nijmegen.