Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden bij ontmanteling hennepkwekerij
Publicatiedatum: 3-7-2008 13:43:00

ARNHEM - De politie heeft woensdagavond 2 juli rond half negen een hennepkwekerij ontmanteld in een woning in de Arnhemse wijk Vredenburg. Een 39-jarige Arnhemmer werd hierbij aangehouden.

Bij de politie was informatie binnengekomen over een mogelijk in werking zijnde hennepkwekerij in de woning. Naar aanleiding hiervan werd een onderzoek ingesteld. Agenten troffen ruim 480 planten aan op de zolderverdieping. De Arnhemmer die aanwezig was in de woning, werd hierop aangehouden. Door het energiebedrijf werd diefstal van stroom geconstateerd. De stroommeter werd daarom uit de woning gehaald en de stroom afgesloten. De kwekerij werd uit de woning gehaald en vernietigd. De man is na verhoor op vrije voeten gesteld. Tegen hem is proces - verbaal opgemaakt.
(08-093371)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger aangehouden na poging winkeldiefstal
Publicatiedatum: 3-7-2008 13:42:22

ARNHEM - Een 51-jarige Wageninger is woensdagavond 2 juli rond negen uur aangehouden aan het Velperplein. De man wordt verdacht van poging tot winkeldiefstal.

De man zou zich in een winkel aan het Velperplein agressief gedragen hebben tegenover het personeel en klanten. Vervolgens zou hij een fotocamera hebben losgetrokken van een kabel. Hierop werd hij door het winkelpersoneel aangesproken. De Wageninger, die onder invloed van alcohol bleek, werd hierop de winkel uitgezet. Omdat de man zich agressief bleef gedragen, werd de politie gewaarschuwd. Tijdens het fouilleren van de man werd een halve fles port aangetroffen. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces - verbaal opgemaakt.
(08-093379)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---