Gemeente Breda

Feestelijke opening Cruyff Court NAC Breda Veld Haagse Beemden

Vanmiddag hebben wethouder Heerkens van de Gemeente Breda, de heer Renes van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) en de heer Mommers, directeur van NAC Breda, het Cruyff Court NAC Breda Veld Haagse Beemden op feestelijke wijze in gebruik genomen.

Direct na de opening van van dit kunstgrasveld zijn voor basisschoolleerlingen en jongeren uit de wijk voetbaltoernooitjes gestart.
Het Cruyff Court NAC Breda Veld Haagse Beemden bevindt zich aan de Kesterenlaan/Kesterenddreef en is het tweede Cruyff Court in Breda.

Dit nieuwe kunstgrasveld is mede tot stand gekomen dankzij de inbreng van een actieve buurtbewoner, de heer Cimen Mustafa Dogan. Ook twee vertegenwoordigers van de Brede School, Ahmed Bouayachi uit groep vier van de Vlier en Kapali Kommeren uit groep zeven van de Hagehorst, hebben hier belangrijke bijdragen aan geleverd. De uiteindelijke aanleg is door de goede samenwerking tussen de stichting CCKV en de Gemeente Breda voortvarend verlopen.

Cruyff Court
Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje. Het is een openbaar toegankelijk kunstgrasveld van 42 meter bij 28 meter waarop regelmatig activiteiten worden georganiseerd zoals een straatvoetbaltoernooi en KNVB jeugdvoetbalactiviteiten. NAC Breda zal intensief betrokken zijn bij deze activiteiten, bijvoorbeeld ook via de NAC Street League, en verbindt mede daarom haar naam aan het veldje.
Naast dit Cruyff Court is ook een pannaveld aangelegd en zijn drie fitnesstoestellen geplaatst.

Stichting Cruyff Courts KNVB Velden
De Cruyff Foundation en de KNVB hebben de handen ineengeslagen om in Nederland binnen drie jaar ongeveer 100 Cruyff Courts te realiseren. Hiertoe is een stichting in het leven geroepen, de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden, die als doel heeft om vooral in dichtbevolkte wijken via sport en spel mensen meer bewust te maken van thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samenspelen en normen en waarden. De Cruyff Courts komen tot stand door samenwerking tussen gemeenten, sport- envoetbalverenigingen, onderwijsinstellingen en lokale bevolking.

Het eerste Cruyff Court In Breda werd in 2006 in gebruik genomen in de Hoge Vucht, op de hoek Hamdijk/Groenedijk, onder de naam Cruyff Court NAC Breda Veld.

Breda, 2 juli 2008