Gemeente Lopik

Ellenborgh Benschop

Met de realisatie van "De Ellenborgh" krijgt Benschop een nieuw multifunctioneel complex in het hart van het dorp. Naast het voorzieningencluster en de nieuwe kapsalon wordt de Plus supermarkt flink uitgebreid.

De verkoop van de ruime en luxe appartementen verloopt voorspoedig, er zijn nog slechts een paar appartementen te koop. De verkoop is in handen van Reinerie Garantiemakelaars in IJsselstein.

"We hebben in goed overleg met de aannemer de wijze van bouwen in en aan onze supermarkt bepaald. We hebben het volste vertrouwen in een voortvarende aanpak en een vloeiend verloop van de bouwwerkzaamheden. Dat moet ook, want het wordt een prachtig gebouw. Bouwen zonder overlast bestaat niet, maar de klant zal hier zeker weinig van merken en gewoon op een prettige manier de boodschappen bij ons kunnen blijven doen. Het complex wordt een enorm fraaie aanwinst voor Benschop", aldus dhr. Alfons Lieverse, directeur van de supermarkt.

Naar het zich lange tijd heeft laten aanzien zou nog juist voor de bouwvakvakantie gestart worden met de nieuwbouw van het appartementencomplex "De Ellenborgh" in Benschop. De sloop van het voormalige bankkantoor aan de Dorpsstraat direct voor de Plus Supermarkt van Lieverse is hiervan de eerste actie. Echter in goed onderling overleg hebben betrokken partijen besloten dit over de vakantie heen te tillen en dus direct na de bouwvakvakantie te starten met de sloop en de hierop volgende bouw van het complex. De activiteiten zullen aanvangen op maandag 18 augustus aanstaande.

Dhr. Evert Slooten, directeur van de projectontwikkelaar Artica Vastgoedontwikkeling BV uit Rosmalen zet uiteen wat geleid heeft tot deze beslissing: "Starten juist voor de bouwvakantie zou betekenen dat de bouw drie weken stil zou liggen en het afgezette terrein voor onnodige overlast zou zorgen. De aannemer van het project: SMT Bouw uit Rosmalen heeft ons toegezegd dat dit geen consequenties zal hebben voor de verwachte oplevering, streefdatum eind 2009. De start van de bouw gaan we in ieder geval op een leuke manier vieren met een prominente aktie. Wij komen hierover op korte termijn terug."