Gemeente Sittard-Geleen


078_2008

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Meer handhaving Sittard-Geleen in buitengebied

Sittard-Geleen, 02-07-2008 De gemeente Sittard-Geleen heeft een contract getekend met de Groene Brigade van de provincie Limburg. Het toezicht en handhaving in de buitengebieden in Sittard-Geleen is een zaak die van groot belang is. Door intensivering van dit toezicht kan het veiligheidsgevoel in de buitengebieden worden vergroot. Zo is er bijvoorbeeld de afgelopen jaren een verandering in de aard van dumpingen merkbaar: dumpingen van bouw- en sloopafval komen minder voor. De dumpingen bestaan de laatste jaren hoofdzakelijk uit grof vuil, luierafval, eternietplaten en in mindere mate zakken met huisvuil. Andere problemen in het buitengebied zijn illegale bouw, stropen, overlast van honden etc.

De Groene Brigade opereert niet alleen overdag, maar ook in de avonduren en zelfs in het weekend. De medewerkers hebben nauwe relaties en contacten met de andere handhavende instanties zoals politie en Stadstoezicht Westelijke Mijnstreek. Door de inzet van de Groene Brigade (preventief toezicht in dag- avond en nachtperiodes) wordt een beter beeld verkregen van alle onrechtmatigheden die plaatsvinden in het buitengebied. Een goede rapportage hieromtrent leidt tot input om de handhavingsprioriteiten in het buitengebied beter te formuleren.

Burgemeester Cox: 'De Raad heeft in april 2008 besloten tot een intensivering van de handhaving in het buitengebied. Met dit contract geven we hier invulling aan'.

De kosten voor de inzet van de Groene Brigade bedragen ¤ 90.000 voor de periode van 1,5 jaar.


---