Docdata NV

V&D kiest voor docdata

WAALWIJK, 2 JULI 2008 ­ V&D komt met een nieuwe winkelformule: (een deel van) het productassortiment van V&D is online te bestellen. Eind augustus worden de "deuren" van deze nieuwe winkel geopend en kan de consument 24 uur per dag bij V&D winkelen. Voor de distributie heeft V&D gekozen voor docdata fulfilment, een sterke partner op het gebied van fijnmazige logistiek.

Docdata fulfilment is blij met deze ontwikkeling. Naast de bestaande artikelen, zoals boeken, cd's en consumentenelektronica, gaat docdata fulfilment nu ook fashion en aanverwante artikelen verwerken. Hiermee realiseert docdata fulfilment tevens één van de doelstellingen van 2008: uitbreiding van de dienstverlening aan retailers.

V&D zal daarnaast alle online betalingen door docdata payments laten verzorgen. V&D biedt daarmee haar klanten een veelzijdige betaalservice. De betaaloplossingen van docdata payments waarborgen dat betalingen veilig, snel en correct worden verwerkt.
Volgens Roland Tabor, Strategic & Business Development Manager bij V&D, is de keuze voor docdata een juiste geweest: "We zijn erg onder de indruk van de professionaliteit en snelheid van docdata. In de voorbereidingen voldoet docdata consequent en op tijd aan onze afspraken en het is erg prettig werken met het docdata team. We zien de samenwerking tijdens de exploitatie van de webwinkel met veel plezier tegemoet."

Jack Heijkans, Managing Director van docdata fulfilment weet hieraan toe te voegen: "Wij zijn ontzettend trots om onze services aan een organisatie zoals V&D te mogen verlenen. Wanneer een bedrijf met een dergelijke allure voor zijn online business voor docdata kiest, is dat een bevestiging van onze strategie. Het is een genoegen om een project van dergelijke omvang samen met deze professionele organisatie uit te voeren."
Over V&D
V&D bestaat sinds 1887 en is onderdeel van de retailgroep Maxeda. Met 61 vestigingen en ruim 11.000 medewerkers is V&D de grootste warenhuisorganisatie in Nederland. V&D ontvangt per week gemiddeld 1.8 miljoen bezoekers. La Place is de horeca-food groep van V&D Warenhuizen en is actief met de volgende formules: La Place Marché du Monde, La Place Restaurant, La Place Mangerie, La Place Panini, La Place Grand Café, La Place Tortilla, La Place Evenementencatering, Le Marché bakkerij-traiteur en Le Marché Chocolaterie.

Over docdata
DOCDATA N.V. is sinds 1997 genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties, docdata en Industrial Automation Integrators.

Het internet service bedrijf docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier divisies:
docdata commerce

docdata payments
docdata fulfilment
docdata media

Industrial Automation Integrators (www.iai.nl) is een high tech machinebouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van machines voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren: beveiligen en personaliseren van waardedocumenten
bewerken van verpakkingsmaterialen
bewerken van zonnecellen
bewerken van andere materialen (o.a. filmondertiteling)


- EINDE BERICHT -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

docdata fulfilment BV
Jack Heijkans, Managing Director
T: 0416 674 174
E: Jack.Heijkans@docdata.com


---- --