Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 148

datum: 2 juli 2008

Tweede supermarkt Euterpeplein stap dichterbij

Een tweede supermarkt op het Euterpeplein in Amersfoort is een stap dichterbij gekomen. De gemeente heeft hiertoe met woningcorporatie De Alliantie een overeenkomst gesloten en heeft een verzoek bij de provincie voor een bijdrage ingediend. De provincie Utrecht verklaarde zich eind 2006 bereid een royale bijdrage van 2 miljoen euro te betalen voor het leveren van drie concrete prestaties: een tweede supermarkt, de herinrichting van het plein en de verbetering van luifels en gevels. Gesprekken over de nieuwe locatie van de supermarkt, op de plek van de Opstandingskerk, gaan van start.

Realisering tweede supermarkt

Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren ingestemd met het plan om een tweede supermarkt te realiseren op het Euterpeplein. De gemeente en De Alliantie hebben de plannen gezamenlijk gemaakt. De gemeente en woningcorporatie De Alliantie deden onderzoek naar de haalbaarheid van de realisatie van een tweede supermarkt op het Euterpeplein in het goedkope segment. Het haalbaarheidsonderzoek wijst uit dat realisering van een supermarkt van circa 1000 m2, in combinatie met woningen, mogelijk is op de plek van de Opstandingskerk. Met vertegenwoordigers van de gereformeerde kerk in Amersfoort hebben al verkennende gesprekken plaatsgevonden.

Herinrichting Euterpeplein

In overleg met de ondernemers op het plein en omwonenden is een plan gemaakt voor de herinrichting. De uitvoering hiervan start in september van dit jaar en zal naar verwachting medio 2009 worden afgerond. Voetgangers krijgen meer ruimte bij de winkels en kunnen het plein makkelijker oversteken; een deel daarvan zal gelijkvloers zijn. De ondergrondse huisvuilinzameling maakt het straatbeeld schoner en veiliger. Het parkeren wordt overzichtelijk georganiseerd en er ontstaat ruimte voor 125 geparkeerde auto's; 17 meer dan in de huidige situatie. De bewoners van Euterpestede kijken in de toekomst uit over het groene midden van het plein, dat voorziet in ontmoetingsruimte.

Realisering luifel/gevelverbetering

Vrijwel alle pandeigenaren en winkeliers van het Euterpeplein willen deelnemen aan de vernieuwing van de luifels en de lichtbakken met reclame van de winkels. De winkels krijgen daarvoor een meer uniforme en eigentijdse uitstraling. De uitvoering van het luifelplan zal naar verwachting voor
1 december 2008 zijn voltooid.

Informatie: Anja Vonk, communicatieadviseur Concernstaf, telefoon 033 469 49 99, e-mail a.vonk@amersfoort.nl.


---- --