FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten roept postbedrijven op cao-overleg zo spoedig mogelijk op te starten

FNV Bondgenoten heeft een brief gestuurd aan Sandd, SelektMail, VSP en de betrokken vakbonden op de postmarkt. In de brief vraagt FNV Bondgenoten alle betrokkenen de onderhandelingen over een cao voor postbezorgers bij de nieuwe postbedrijven zo spoedig mogelijk op te starten.

De brief is verstuurd naar aanleiding van de brief van staatssecretaris Van Heemskerk aan de Tweede Kamer, waarin deze meldt dat deze bedrijven het minimumloon niet betalen.

"We kunnen hiermee wettelijke maatregelen om te komen tot een goede beloning voor postbezorgers voorkomen", aldus Jan de Jong, bestuurder van FNV Bondgenoten. "Het zou toch van de gekke zijn als werkgevers en werknemersorganisaties niet tot collectieve afspraken kunnen komen over de arbeidsvoorwaarden van de postbezorgers'.

FNV Bondgenoten vindt het schandalig dat postbezorgers met een overeenkomst van opdracht minder dan het minimumloon verdienen. 'Daar moet snel iets aan gebeuren. Met het afgesproken ingroeimodel, waarbij overeenkomsten van opdracht tijdelijk mogelijk blijven, houden we al rekening met de financiële situatie van de bedrijven. Bedrijven die hun bezorgers geen minimumloon betalen horen wat ons betreft niet op de markt thuis'.

De bond verwacht vóór 15 juli een reactie op haar brief.
---