Gemeente Breda

Gemeente Breda ondertekent convenant Kinderen doen mee

Het college van burgemeester en wethouders deelt de ambitie van staatssecretaris Aboutaleb van Sociale zaken en Werkgelegenheid en heeft daarom ingestemd met het Bredase convenant Kinderen doen mee.

De afspraken die zijn vastgelegd in het convenant gelden tot 2011. De staatssecretaris tekende het convenant met een groot aantal verschillende gemeenten, waaronder Breda.

Het college verplicht zich hiermee om armoede onder gezinnen met kinderen te voorkomen en te bestrijden. Financiële redenen mogen geen belemmering zijn voor kinderen om volwaardig mee te kunnen doen in de Bredase samenleving. Het college gaat zich, naast de bestaande mogelijkheden, nog meer inzetten om lidmaatschappen van een sportclub of een muziekschool te bevorderen en te stimuleren dat kinderen deelnemen aan culturele, educatieve en recreatieve activiteiten. Onder andere via de BredaPas worden (financiële) drempels op dit terrein weggenomen. Ook bekijkt het college de mogelijkheden voor nog nieuw te ontwikkelen projecten specifiek voor kinderen.

Het rijk stelt in 2008 en 2009 extra geld beschikbaar om het aantal kinderen dat maatschappelijk niet meedoet om financiële redenen met de helft te verminderen. Dit extra geld heeft het rijk toegevoegd aan het gemeentefonds. Over de besteding van dit geld maakt staatssecretaris Aboutaleb met de gemeenten afspraken. Deze afspraken legt hij vast in het convenant Kinderen doen mee.

Breda, 1 juli 2008