Gemeente Haren

Groenstructuurplan Dilgt Hemmen en Essen

Laatste participatieavond

02/07/2008

Op woensdag 25 juni er een laatste participatieavond gehouden met betrekking tot het uitgewerkte groenstructuurplan voor het gebied Dilgt, Hemmen en Essen gehouden. Op deze avond had men de mogelijk om opmerkingen te maken over het plan dat op 11 juni is gepresenteerd.

Resultaat van de avond
Voordat werd overgegaan tot het maken van opmerkingen is het plan eerst nog kort toegelicht door landschapsarchitect Mathijs Dijkstra. Het stelt het plan namens de gemeente op. De hoofdlijnen van het plan zijn nogmaals toegelicht. Dit houdt in dat in de meeste gevallen bestaande structuren gehandhaafd blijven of zelfs worden verbeterd. Ook voegen we nieuwe structuren toe. Echter adviseren we ook om enkele structuren die minder waardevol zijn te verwijderen.

Op de avond zijn veel opmerkingen gemaakt. De strekking van de opmerkingen waren divers. Hiernaast is een verslag terug te vinden van de avond. In het verslag is op hoofdlijnen aangegeven wat de inhoud is van het plan. Tevens zijn de opmerkingen en reacties weergegeven.

Hoe nu verder?
Op 19 augustus zal het college het groenstructuurplan behandelen. Bij vaststelling zal het plan ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis en is het tevens te raadplegen op de website. De raad zal het plan daarna in de raadsvergadering van 29 september behandelen. In de tussentijd zal er nog een rondetafelgesprek georganiseerd worden waarop de raad geïnformeerd wordt over het plan.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt contact opnemen met de heer G. Hummel van de afdeling Beheer Openbare Ruimte en Gebouwen, telefoonnummer 050 53 39 934 of via e-mail gg.hummel@haren.nl.