Gemeente IJsselstein


Overig

Nieuwe bestemming wooninformatiecentrum

Datum: woensdag 2 juli 2008
Het wooninformatiecentrum Zenderpark krijgt een nieuwe bestemming. Het college wil het centrum een educatieve en/of sociaal-culturele functie geven, waarbij ook een lichte vorm van horeca mogelijk is.

Hierbij kan gedacht worden aan een centrum voor natuureducatie of een galerie met de mogelijkheid iets te nuttigen, een koffie- of theeschenkerij met natuurproducten of iets anders. In juni 2007 nam het college een principebesluit om kleinschalige horeca met een educatief element toe te staan. Dit besluit is vervolgens verder uitgewerkt. In het najaar is een informatieavond gehouden met omwonenden en twee keer overleg gevoerd met een afvaardiging van de buurt. Het college is van mening dat de voorgenomen bestemming een meerwaarde voor de wijk en voor IJsselstein kan opleveren.
Procedure
Er wordt een vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 2 WRO opgestart. Daarvoor wordt de `ruimtelijke onderbouwing' die bij de bestemming hoort, ter inzage gelegd. Hierin staat onder andere dat het achterste (grijze) deel van het wooninformatiecentrum wordt gesloopt en dat hiervoor een klein bouwblok in de plaats mag komen. De ruimtelijke onderbouwing met bijlagen ligt van 3 juli tot en met 27 augustus 2008 voor iedereen kosteloos ter inzage bij de afdeling Inwonerszaken op het stadhuis. Tegen dit voornemen van het college kan bezwaar en beroep worden aangetekend.