Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaarse verdacht van diefstal uit kantoor

Publicatiedatum: 2-7-2008 11:22:28

WESTERVOORT - Een 22-jarige vrouw uit Zevenaar is dinsdagavond aangehouden op verdenking van diefstal uit een kantoorpand aan het Dorpsplein.

De vrouw, werkzaam als schoonmaakster in het pand, zou kans hebben gezien om vijf euro, een usb-stick en een mobiele telefoon uit één van de kamers mee te nemen. Een 61-jarige man uit Westervoort miste de spullen nadat de schoonmaakster de kamer uit was. Hierop hield hij haar staande en waarschuwde hij de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, haalde de vrouw de gestolen spullen uit haar broekzak. Tevens verklaarde zij al eerder spullen te hebben gestolen uit het kantoorpand, waaronder digitale camera's en een mobiele telefoon. De Zevenaarse is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-092690)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na mishandeling buurtbewoonster
Publicatiedatum: 2-7-2008 11:21:03

GENDT - Een 55-jarige man uit Gendt is dinsdagavond rond half tien door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een buurtbewoonster.

De man zou een voetbal hebben afgepakt van kinderen die in de buurt aan het voetballen waren omdat hij hier overlast van ondervond. Een 40-jarige moeder van één van de kinderen wilde de bal bij de man terughalen en sprak hem hierop aan. Vervolgens ontstond er een woordenwisseling tussen het tweetal waarop de man haar een klap tegen het hoofd zou hebben gegeven. De Gendtse belde de politie waardoor de man even later in zijn woning kon worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.
(08-092706)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

op zou rijden.

Agenten reden op dat moment op de afrit van de A30 in de richting van Barneveld Zuid. De Scherpenzeler kwam hen tegemoet rijden op de afrit. Hierop werd de man door de agenten staande gehouden en aangesproken op het feit dat hij in de verkeerde richting reed. De automobilist was onderweg naar zijn woonplaats en bleek de weg kwijt te zijn. Gezien de leeftijd van de automobilist en het rijgedrag zal er een onderzoek naar zijn rijvaardigheid worden ingesteld.