Gemeente Den Haag

Calandbrug weer open voor verkeer

De reconstructie van de kruising Neherkade-Slachthuislaan is nagenoeg afgerond. Dit betekent dat het verkeer in Laak vanaf dinsdag 1 juli 2008 ook weer gebruik kan maken van de Calandbrug. Door een aanpassing van de staalconstructie was de brug de gehele maand juni afgesloten.

De kruising Neherkade-Slachthuislaan is onderdeel van de Haagse CentrumRing. Om de doorstroming voor het autoverkeer te verbeteren, zijn de rijstroken en de voorsorteervakken van de kruising opnieuw ingedeeld. Omdat hierdoor ook de verkeersbelasting voor de Calandbrug wijzigt, moest de staalconstructie worden aangepast.

Afrondende werkzaamheden
De komende weken wordt de herinrichting afgerond. De nieuwe verkeerslichten worden geïnstalleerd en er wordt nieuwe bebording aangebracht. Ook vinden er nog werkzaamheden aan de onderkant van de brug plaats. Al deze werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het verkeer.

Vaillantlaan De Put
Het openstellen van de Calandbrug is het startsein voor werkzaamheden verderop in Laak. De onderdoorgang Vaillantlaan 'De Put' en de naastliggende kruispunten worden in 1,5 jaar compleet vernieuwd. Om de verkeersveiligheid, de sociale veiligheid en de doorstroming te verbeteren wordt 'de Put' hoger, breder en lichter. De verbouwing heeft consequenties voor de directe omgeving en het verkeer.

Vanaf 1 juli moet het verkeer rekening houden met vertragingen.

Meer informatie op www.denhaag.nl/deput