Rijksuniversiteit Groningen

Persbericht

Rijksuniversiteit Groningen / nummer 85 / 2 juli 2008

N.B. dit persbericht bevat drie aparte onderwerpen

Elmer Sterken nieuwe decaan Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Prof.dr. Elmer Sterken wordt de nieuwe decaan bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, als opvolger van prof.dr. Henk Sol. De ingangsdatum is 1 september 2008 en de benoemingstermijn is vijf jaar. Met de benoeming van Sterken, de huidige vice-decaan, wordt het aantal leden van het faculteitsbestuur teruggebracht tot vier personen. Naast Sterken zijn dat Teun van Duinen, Kees Praagman en Frans Rutten. De portefeuilleverdeling binnen het faculteitsbestuur wordt binnenkort bekend gemaakt.

Elmer Sterken (Apeldoorn, 1961) is sinds 1994 hoogleraar Monetaire economie. Hij studeerde econometrie in Groningen en promoveerde in 1990 aan de RUG in de economie. Daarna werd hij UD en UHD in de macroeconomie en sinds 1994 hoogleraar. Daarnaast was hij onder andere visiting professor aan universiteiten in München, Kobe en Atlanta. Sterken is tevens directeur van the Netherlands Network of Business Economics en adviseur bij Effectenbank Stroeve N.V., Amsterdam.

NOM samen met RUG in internationaal Leanproject

De NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland) is samen met de Faculteit Economie en Bedrijfskunde partner in het 'European Regions for Innovative Productivity' (ERIP) project. In dit project van ruim 3 miljoen euro wordt samen met andere regio's in Engeland, Duitsland, België, Noorwegen en Zweden een methode ontwikkeld om verbeteringen binnen productieprocessen van MKB bedrijven te realiseren, de zogenaamde lean change methodology. Dit gebeurt op basis van best practices in de deelnemende regio's. > lees verder

Positief advies voor koolhydraten kenniscentrum

Twee jaar na de start van het koolhydraten kenniscentrum lijkt het voorbereidend onderzoekswerk door de diverse kennisinstellingen resultaat te hebben. De programmacommissie brengt een positief advies uit voor een financiële toekenning uit Pieken in de Delta Noord (Koers Noord) in een totaalbudget van meer dan 17 miljoen euro voor een periode van 4 jaar.

Het koolhydraten kenniscentrum heeft als doel kennisinstellingen en industrie op het gebied van koolhydraten samen te brengen. Het is een virtueel kenniscentrum en coördineert de perfecte match tussen samenwerkende partijen. Via de verschillende partners heeft het kenniscentrum toegang tot laboratoria, professionele productiefaciliteiten, unieke kennis en R&D. De vraag uit de markt bepaalt de inhoud van een onderzoek en het eventueel concretiseren van de onderzoeksresultaten naar een eindproduct. > lees verder

Redactie

Afdeling Communicatie / Postbus 72, 9700 AB Groningen / 050 - 363 44 44 / communicatie@rug.nl / www.rug.nl