Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 02-07-2008

Fietster gewond

EMMEN Een 37 jarige vrouw uit Emmen raakte dinsdagmiddag licht gewond bij een verkeersongeval op de Laan van de Marel in Emmen. De vrouw stak op haar fiets de rijbaan over en kwam daarbij in botsing met een auto die werd bestuurd door een 49 jarige inwoner van Nieuw Weerdinge. De vrouw kwam te vallen en raakte gewond aan haar hoofd. Haar zoontje, die bij haar op de fiets zat, bleef ongedeerd. De vrouw is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (08-150571)

Bromfietsen gestolen

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag is in de Gouwe in Assen een zwarte Tomos bromfiets gestolen. De bromfiets stond met een ketting afgesloten voor het huis. De eigenaar ontdekte s morgens dat zijn bromfiets verdwenen was. Hij deed aangifte. (08-150564)

EMMEN Dinsdagavond is in de Wilhelminastraat in Emmen een paars/zwarte Gilera bromfiets gestolen. De eigenaresse had haar bromfiets daar neergezet en met het stuurslot afgesloten. (08-150682)

Inbraken in schuurtjes

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag is in Assen ingebroken in zeker drie schuurtjes. Deze schuurtjes staan achter woningen aan de Marconistraat en de Zeemanstraat. De deuren werden opengebroken en uit de schuurtjes verdwenen een snorfiets en drie fietsen. Nader onderzoek van de politie leerde dat er bij nog meer schuurtjes in deze buurt was geprobeerd in te breken.

Portemonnee gestolen

PATERSWOLDE Een vrouw uit Paterswolde is tijdens het winkelen in een supermarkt aan de Hoofdweg in haar woonplaats bestolen. Zonder dat ze het merkte is uit haar portemonnee uit haar tas gestolen. Deze tas lag in het winkelwagentje.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie hield dinsdagavond in zijn woning in Hoogeveen een 36 jarige man aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt volgens het protocol Huiselijk geweld afgehandeld. De man is in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. (08-150592)

20 bekeuringen bij verkeercontrole

TYNAARLO Dinsdag hield de politie op een parkeerplaats aan de Vriezerweg in Tynaarlo een verkeerscontrole. Daarbij werden 20 overtredingen geconstateerd. Het merendeel voor het niet hebben of kunnen tonen van rijbewijs of kentekenbewijs (10 x). Verder vier keer voor het niet dragen van de autogordels en de rest voor technische gebreken. De overtreders zijn bekeurd.

Vervelende dronken man

ASSEN Op de Triade in Assen hield de politie dinsdagmiddag een 42 jarige zwerver aan. De man was beschonken en zorgde de hele middag al voor overlast. Hij plaste tegen winkels en trapte tegen winkelborden.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.