AutoRai

Chevrolet Trophy Truck aan de finish van Transorientale rally

(7/2/2008)
Eric Vigouroux, de rijder van de Chevrolet Trophy Truck, heeft zijn Chevrolet aan de finish gebracht van de loodzware Transoriental rally van Sint Petersburg naar Peking. Het exotische evenement was een enorm lange uithoudingstest met een ongeëvenaarde moeilijkheidsgraad. De rally eindigde afgelopen weekend bij de Lange Muur in China, vlakbij Peking. De Pro-System Racing Chevrolet Trophy Truck eindigde uiteindelijk op de 13e plek en was enkele malen de snelste in het veld.

De rally eindigde afgelopen weekend bij de Lange Muur in China, vlakbij Peking. De Pro-System Racing Chevrolet Trophy Truck eindigde uiteindelijk op de 13e plek en was enkele malen de snelste in het veld.

Eric Vigouroux en Alexandre Winocq finishten met hun Chevy op de laatste klassementsproef als zevende. âVoor de laatste dag had wedstrijdleider René Metge een echte rallyraid special voor ons in petto ondanks de relatief korte lengte van 125 kilometer. Het ging prima en we hadden behoorlijk wat snelheid, waardoor we een fiks aantal anderen in hebben kunnen halen. Maar in het duinengebied was het onmogelijk snelheid te maken, waardoor onze motor nogal warm werd. Ik ben toen maar wat langzamer gaan rijden. Later kwam ik erachter dat onze problemen werden veroorzaakt door de slechte kwaliteit van de benzine in China, die een octaangehalte heeft van 93. Maar we konden niet anders dan tanken bij locale benzinepompen,âaldus Eric.

Het Pro-System Racing team heeft zijn uiteindelijke doelstelling niet kunnen realiseren, de overwinning. âNa de problemen op de eerste klassementsproef toen onze Chevy zwaar crashte restte ons niets anders dan de dagoverwinningen, en dat is twee keer gelukt. Daarnaast zijn we vier keer in de top drie geëindigd. We zijn een klein team met maar twee monteurs en die zijn we grote dank verschuldigd. Ze hebben nauwelijks kunnen slapen! Maar, we hebben Peking gehaald,â zei een vermoeide Vigouroux aan de finish.

Eric Vigouroux nogmaals: âOnze Chevrolet pick-up heeft zijn potentieel overduidelijk aangetoond en bij terugkeer in Europa zal ik met mijn sponsors overleggen hoe wij in de toekomst met de Chevrolet verder zullen gaan.â