Gemeente Urk

Natte speeltuin in recreatieve ruimte ´t Bun

Als het aan het college van Burgemeester en Wethouders ligt, komt er een zogeheten natte speeltuin in de recreatieve ruimte van zwembad ´t Bun. De realisatie van het bassin met allerlei speeltoestellen en glijbaantjes zal nog meer ouders met kleine kinderen naar het zwembad trekken.

Sinds het afschaffen van het schoolzwemmen is het doelgroepgebruik van het zwembad toegenomen. Omdat vooral ook het gezinszwemmen toeneemt en er een duidelijke vraag is naar voorzieningen voor de allerkleinsten, heeft het college besloten een natte speeltuin te creëren. Gebleken is dat veel Urker gezinnen tijdens de schoolvakanties naar zwembaden in de regio gaan die wel beschikken over voorzieningen voor kleine kinderen. Met de komst van een dergelijke voorziening op Urk wordt het gemeentelijke zwembad aantrekkelijk voor gezinnen met kleine kinderen. Op dit moment zijn er binnen gemeente Urk ongeveer 1.400 kinderen in de leeftijd van 0 tot 3 jaar.

Het is de bedoeling dat, na instemming door de gemeenteraad, dit najaar wordt begonnen met de verbouw van het zwembad. Rond 1 januari 2009 zou de nieuwe voorziening klaar moeten zijn voor gebruik.