Syntens


---

Bijeenkomsten over het binden en binden en boeien van personeel

Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, organiseert samen met de Koninklijke Metaalunie, ACT en OOM twee bijeenkomsten waar het vinden, binden en boeien van personeel centraal staat. De eerste vindt plaats op woensdag 2 juli van 16.00 tot 19.00 uur bij Vidra Metaalproducten in Nijverdal en de tweede op dinsdag 8 juli 2008 van 16.00 tot 19.00 uur bij Metaglas in Tiel. Ondernemers uit de industrie met meer dan tien werknemers en aangesloten bij OOM kunnen hieraan kosteloos deelnemen.

Het wordt steeds moeilijker om goed personeel te vinden en ze binnen het bedrijf te houden. Wat kunnen ondernemers doen? Hoe krijgen zij meer rendement uit hun bedrijf? Tijdens deze twee bijeenkomsten wordt antwoord gegeven op deze en andere vragen. Tevens maken deelnemers kennis met de MeK-loep en MDI. De MeK-loep vergelijkt het beeld van de ondernemer met dat van zijn medewerkers en een MDI-profiel geeft inzicht in het gedrag van de ondernemer. Ook de communicatie richting de arbeidsmarkt wordt toegelicht.

Actieplan voor verbeteringen
Honderd ondernemers die na deze bijeenkomsten verder willen, kunnen in 2008 kosteloos deelnemen aan een traject dat de Koninklijke Metaalunie, OOM, ACT en Syntens speciaal voor hen heeft samengesteld. Dit traject heeft een waarde van ruim ⬠6.000,-. In een individueel traject gaat men aan de slag met de MeK-loep en MDI. Op basis hiervan kan men, samen met een adviseur van Syntens, een actieplan maken voor verbeteringen in het bedrijf. Ook een aantal bijeenkomsten met collega-ondernemers staat op het programma. Zo leert men van andere ondernemers en kunnen ervaringen worden gedeeld.

Meer informatie
Tijdens de bijeenkomsten op 2 en 8 juli wordt een broodbuffet geserveerd. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Hubrine Hanssen. Zij is telefonisch bereikbaar op 088 â 444 0 112 of via e-mail hha@syntens.nl. Er zijn maximaal 30 plaatsen per locatie beschikbaar.