Gemeente Helmond


Reconstructie Nachtegaallaan en Nieuwveld

De werkzaamheden -vernieuwen van asfalt en versmalling rijbaan- worden in twee fases uitgevoerd.

Fase 1: van 2 - 18 juli

Vanaf 2 juni tot 18 juli gaat de Nachtegaallaan dicht vanaf de Harmoniestraat tot en met de kruising Mercuriuslaan. De afsluiting is nodig vanwege de reconstructie van de rijbaan. De weg wordt versmald en van een nieuwe asfaltlaag voorzien.

Fase 2: van 11 augustus - medio november

Vanaf 11 augustus wordt de Nachtegaallaan afgesloten ter hoogte van de aansluiting met het Nieuwveld. Ook het Nieuwveld zelf wordt afgesloten en wel vanaf de Nachtegaallaan tot en met de aansluiting Melis Stokelaan. De rijbaan wordt hier ook versmald en de fietspaden worden opnieuw bestraat. Medio november zijn de werkzaamheden aan dit deel gereed. Voor deze werkzaamheden wordt vanaf 11 augustus het verkeer omgeleid via de Wethouder Ebbenlaan / Rembrandtlaan / Paulus Potterlaan. De omleiding staat dan met borden aangegeven.

Verbetering infrastructuur

De gemeente werkt actief aan het verbeteren van de infrastructuur, mobiliteit en verkeersveiligheid in Helmond. Om Helmond bereikbaar en veilig te houden moeten er regelmatig wegwerkzaamheden uitgevoerd worden. Zonder deze werkzaamheden zou het wegdek op een gegeven moment niet meer begaanbaar zijn en zou het wegennet dichtslibben. De noodzakelijke werkzaamheden brengen helaas wel hinder met zich mee. De gemeente vraagt de weggebruikers om begrip hiervoor.

Alle wegwerkzaamheden op één website

Alle wegwerkzaamheden in de regio Eindhoven-Helmond staan op de site haalmeeruitdeweg.nl. Als weggebruikers weten waar er aan de weg gewerkt wordt, kunnen ze daar met hun route- en tijdplanning rekening mee houden.