Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 1 juli 2008

Alkmaar blij met nieuw hoofdkantoor Rabobank

De Rabobank Alkmaar e.o. gaat een nieuw duurzaam hoofdkantoor neerzetten op de Robonsbosweg (voormalig PABO-gebouw). Twee recente fusies, een onstuimige groei van klanten en een stijgende omzet zorgen ervoor dat Rabobank Alkmaar e.o. uit haar jasje groeit. Daarom is de Rabobank op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor een nieuw hoofdkantoor. Meerdere locaties in de regio zijn onderzocht. Deze mogelijkheden bleken niet passend. Na bemiddeling van de gemeente is er gekozen voor de locatie van de oude PABO (gebouw is nu nog van INHolland) aan de Robonsbosweg.

Van PABO naar RABO
De oude PABO staat al enige tijd leeg en de eigenaar INHolland verkoopt het gebouw aan Rabobank Alkmaar e.o.. De Rabobank gaat op deze plek in eigen beheer een nieuw, duurzaam hoofdkantoor bouwen. Met deze locatie blijft Rabobank dichtbij haar klanten en centraal in het werkgebied. Het is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. Ook komt er ruim voldoende parkeergelegenheid. De kwalitatief hoogwaardige en transparante kantooromgeving stimuleert onderlinge samenwerking. De Rabobank verwacht, dat dit een extra stimulans zal zijn voor het leveren van kwaliteit en service richting haar klanten.

De locatie biedt echter meer mogelijkheden dan de Rabobank zelf nodig heeft. Het is daarom de bedoeling om in samenwerking met andere partijen ook voor derden hoogwaardige en duurzame kantooromgeving te realiseren.

Rabobank Alkmaar e.o.
Dinsdag 1 juli 2008 ondertekenen de Rabobank en INHolland de koopovereenkomst. Dit kan als een startschot worden gezien. De bouw van het kantoor start tweede helft 2009 en de oplevering van het duurzame kantoor is in 2010.

Rian van Dam, wethouder Economische Zaken, is zeer blij met de komst van dit hoofdkantoor. "Dit soort ontwikkelingen geeft Alkmaar een positieve impuls aan de economie en de werkgelegenheid en het levert synergie met de rest van de economie. Dat is wat we willen: een bruisend ondernemend Alkmaar".