IVN Nederland


RSS ivn.nl

Inloop avond wandelen en fietsen met een GPS

Rob Biesters, fervent wandelaar en lid van het IVN Geldrop, verzorgt voor de tweede keer een presentatie over wandelen en fietsen met een GPS. Na de presentatie volgt een wandeling, met GPS door de kasteeltuin.

Op dinsdag 1 juli kunt u om 19.30 uur bij het IVN Geldrop in het Natuurinformatiecentrum de Paardestal, in het Kasteelpark van Geldrop, terecht voor een avond die het vervolg is van de inloopavond op 8 januari j.l. Toen verzorgde IVN-lid Rob Biesters uit Geldrop een avond over het gebruik van een GPS tijdens wandelingen. De avond was een zeer groot succes en Rob wil, samen met Arnold Genesen, hier graag een vervolg aan geven en een en ander ook in de praktijk demonstreren.

Om 19.30 uur begint Rob met een presentatie van ongeveer een uur in het Koetshuis. Daarna gaan we met de GPS op stap in de Kasteeltuin, rond 21.00 zijn we dan klaar. Iedereen kan even snuiven aan het wandelen met de GPS. Maar ook voor mensen die liever fietsen is dit een leerzame avond. Want er is eigenlijk geen verschil in het gebruik van de GPS voor wandelen of fietsen. In begrijpelijke taal wordt uitgelegd wat een GPS is, hoe het werkt, wat je er mee kunt op het gebied van wandelen en fietsen.

Toegang is zoals altijd gratis en iedereen is welkom.


1 juli 2008 19:30 - 21:00 uur
Plaats: Geldrop
Locatie/vertrekpunt: Kasteelpark Geldrop
Route met eigen vervoer: Vanaf ongeveer 26 mei is het niet meer mogelijk om per fiets of te voet via de Helze-ingang het kasteel te bereiken. De huidige rijbaan voor autos wordt over de gehele lengte van de Helze (rotonde bij kerk tot de brug aan de Dommel) uitgegraven t.b.v. het riool. De overgang van de kruising Helze/Rietstraat/weg naar het parkeerterrein van het kasteel, kan dus niet meer gemaakt worden. Wel kan men met de auto het parkeerterrein bereiken.

Autos kunnen alleen naar de parkeerplaats via de rotonde van de kerk. Vanaf de parkeerplaats kan men alleen richting Nuenen en eventueel via de rotonde nabij de oude Magdalenakerk weer naar het centrum van Geldrop.
Fietsers en voetgangers kunnen alleen naar het kasteel/ Kinderboerderij/IVN/Kasteelhoeve/park via de poort van de Mierloseweg. Deze is gesloten van 17.00 uur tot 9.00 uur. Alleen als er partijen zijn in het kasteel en de hoeve zal de Mierlosewegpoort ook s avonds open zijn.

Voor de bouwvakvakantie zal de kruising weer vrij worden gemaakt en kan alle verkeer weer via de Helze-ingang.

Met vriendelijke groet,

Bart Klomp, beheerder

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
5662 KA Geldrop
040 2801230
www.kasteelgeldrop.nl
Georganiseerd door: IVN Geldrop

Meer informatie bij:
Loes van den Boom (040) 857 242.
www.ivn.nl/geldrop