Ernst & Young globaliseert aanzienlijk
Ook Belgische en Nederlandse praktijk gaan samen
21 april 2008 - De Global Executive Board en de Global Advisory Council van Ernst & Young kondigen vandaag het voorstel aan voor de integratie van de 87 landenpraktijken in West- en Oost-Europa, het Middenoosten, India en Afrika (EMEIA). Het accountants- en advieskantoor bevestigt tegelijkertijd dat meer dan 700 vennoten in het Verre Oosten een integratie van 15 landen en regio's aangaan. Tevens vormen de Belgische en Nederlands praktijk een subregio met governance structuur en een bestuur.
De EMEIA-regio dat samengebracht gaat worden onder één raad van bestuur, zal een omzet van $11,2 miljard hebben met meer dan 60.000 medewerkers. De 3.300 vennoten van EMEIA zullen eind mei stemmen over deze integratie. De nieuwe EMEIA-regio moet vanaf 1 juli 2008 operationeel zijn, onder leiding van de Zuid-Afrikaan Mark Otty. De integratie van de Far East-regio leidt tot een organisatie met een omzet van $1,2 miljard, met meer dan 20.000 medewerkers. Deze nieuwe structuur zal eveneens per 1 juli 2008 operationeel zijn.
België & Nederland
Vanaf 1 juli maakt Ernst & Young Nederland deel uit van de EMEIA-regio, maar vormt ook samen met onze zuiderburen een sub-area, BeNe genaamd. Het samengaan met België is volgens Jan Nooitgedagt, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ernst & Young Nederland 'logisch'. "Zowel de Belgische als de Nederlandse economie zijn zeer open economieën. Een verdere integratie in een EMEIA-regio met minder formele grenzen kunnen we dan alleen maar met enthousiasme begroeten. Deze integratie biedt volop marktkansen. Bovendien laten we door deze schaalvergroting onze stem harder klinken in het grotere geheel." Nooitgedagt wordt zelf voorzitter van het nieuw te vormen bestuur van BeNe.
"Bij Ernst & Young komen veranderingen altijd voort uit externe ontwikkelingen - in de wereld om ons heen en in het alom aanwezige marktpotentieel," zei Jim Turley, voorzitter van de wereldwijde Ernst & Young organisatie. "De veranderingen die wij vandaag aankondigden, weerspiegelen de toenemende globalisering van onze toch al grenzeloze bedrijfsomgeving. Daardoor veranderen de verwachtingen van onze cliënten en van onze eigen mensen. Dat vereist vanuit onze organisatie niets minder dan een werkelijk globale benadering. Ik ben ervan overtuigd dat we door deze organisatorische veranderingen onze mensen betere mogelijkheden kunnen bieden om het beste uit zichzelf te halen alsook onze vele klanten een uitmuntende dienstverlening kunnen bieden."
Jim Turley vervolgt: "De Europese 8ste Richtlijn biedt een nieuw wettelijk kader ter ondersteuning van de verdere integratie van onze Europese activiteiten, waardoor we onze globaliseringsplannen hebben kunnen versnellen. De EMEIA-integratie zal vele voordelen hebben. Onze cliënten willen ons dat wij de wijze waarop zij in deze markten opereren, weerspiegelen. Tevens willen zij toegang tot grotere en meer ervaren teams. Onze mensen willen en verwachten dat we over grenzen en culturen heen werken waardoor de cliëntervaring, de carrièrediversiteit en de mobiliteit zullen toenemen. Bovendien willen wij onze operationele effectiviteit verbeteren zodat wij nog beter kunnen investeren in zowel de ontwikkeling van hoogkwalitatieve diensten als in de belangrijke opkomende markten in de wereld."
"Deze ontwikkelingen geven overduidelijk aan dat onze wereld snel verandert en dat grenzen steeds meer verdwijnen", besluit Jim Turley. "Persoonlijk ben ik zeer enthousiast over deze maatregelen. Besprekingen met cliënten, wetgevers en onze eigen mensen geven mij de indruk dat zij dit enthousiasme delen."
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Karel Zwaan
Manager Corporate Communications
Ernst & Young Nederland
010 406 54 61 06 290 83 154
Ernst & Young