Dienstenbond CNV

Nieuws

30 juni 2008

Vervolg: Geen Sociaal Plan Albert Heijn Retourencentra?

CNV Dienstenbond wil wel afspraken maken. Vorige week is er wederom met Albert Heijn gesproken over een Sociaal Plan voor de uit te besteden retourencentra in Zwolle, Zaandam en Tilburg. Albert Heijn blijft op het standpunt staan dat zij het individueel allemaal goed gaan regelen met medewerkers en dat zij daar CNV Dienstenbond niet bij nodig hebben. Wij blijven aandringen op collectieve afspraken.

Bij de uitbesteding is het zo dat alle medewerkers mee over gaan naar Kühne en Nagel. Daarvoor is het noodzakelijk dat er afspraken gemaakt worden. Albert Heijn geeft vervolgens medewerkers de mogelijkheid om bij Albert Heijn te blijven. Bij Vers en Houdbaar, mits geschikt voor de functie.

Daar ligt onder andere de kneep. Want, voor drie groepen mensen zijn collectieve afspraken belangrijk; de mensen die zelf over willen omdat er betere (carrière-) perspectieven liggen dan bij Albert Heijn, de mensen die over moeten omdat zij niet bij Albert Heijn in de nacht willen werken bijvoorbeeld, en de mensen die een arbeidshandicap hebben en niet bij Kühne en Nagel of bij Albert Heijn op Vers en Houdbaar aan de slag kunnen. Deze laatste groep gaat in het reguliere reïntegratieproces en de consequentie kan zijn dat deze medewerkers (zonder Sociaal Plan) buiten Albert Heijn geplaatst gaan worden. Dat is de baangarantie van Albert Heijn.

Medewerkers die wel naar Kühne en Nagel willen krijgen een "zak geld" mee van Albert Heijn. Leuk, maar compenseert totaal niet het verlies aan arbeidsvoorwaarden. Kühne en Nagel hanteert de vervoers-cao. Dan gelden na je zak geld onder andere de volgende arbeidsvoorwaarden:
* 40 in plaats van 37 uur werken

* Geen winstdelingsregeling

* ADV is niet van toepassing

* Geen korting op boodschappen

* Geen RSD,

* Geen doortelling van dienstjaren (wat belangrijk is voor jubilea en ontslagregelingen), etc, etc.

Vorig jaar is er lang onderhandeld met Albert Heijn en is er uiteindelijk een Sociaal Plan afgesproken met de OR. Een prima Sociaal Plan, wat medewerkers een stevige basis geeft om over te stappen. Door CNV Dienstenbond was bijvoorbeeld geregeld dat enkele arbeidsvoorwaarden in je salaris werd verwerkt, zodat je die nooit kwijt kon raken. Je salaris werd dus structureel verhoogd! Albert Heijn weigert dit Sociaal Plan nu opnieuw voor medewerkers te gebruiken. Te duur.

Individuele afspraken met Albert Heijn en een zak geld leidt tot willekeur en ongelijkheid. Bovendien hebben medewerkers zo helemaal geen keuze om over te stappen. De OR heeft in de adviesaanvraag geëist dat er een gelijkwaardig arbeidsvoorwaarden pakket moet liggen, dat ligt er nu niet. Geen wonder dat medewerkers niet zullen (kunnen) kiezen over te stappen.

Helaas krijgt CNV Dienstenbond het niet alleen voor elkaar om collectieve afspraken te maken over een Sociaal Plan. Hoewel wij wel bij het komende overleg aanstaande woensdag (2 juli) onze poot stijf zullen houden. Echter, dat is geen garantie op succes en het gevolg kan zijn dat ieder zelf maar uit moet zoeken hoe een overstap geregeld moet worden als je dat zou willen, ook als je arbeidsgehandicapt bent. Uiteraard laten we onze leden daarbij niet in de steek.

Lid worden
CNV Dienstenbond is een vakbond die voor iedereen goede afspraken wil en geen medewerkers wil laten zwemmen. Gelijke kansen voor iedereen. helder en transparant afgesproken in een Sociaal Plan. Wordt lid van de vakbond die er toe doet als het nodig is. Nieuwe leden krijgen de eerste drie maanden het lidmaatschap gratis. Bovendien krijgen leden bij het lidmaatschap een gratis rechtsbijstandsverzekering. Dat scheelt vergeleken met andere verzekeraars al gauw EUR150,- per maand!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl

Het is altijd prijs met de lid-werft-lidactie van CNV Dienstenbond! Kijk voor de ledenwerfactie op www.cnvdienstenbond.nl

CNV Dienstenbond biedt het meest complete servicepakket tegen de laagst mogelijke prijs!
De ledenvoordelen op een rij:

- Gratis advies bij al uw vragen over het werk
- Gratis juridische hulp bij arbeidsconflicten
- Rechtsbijstandsverzekering privé inbegrepen!. Dat scheelt al gauw 150 euro per jaar

- Advies over uw loopbaan. Eerste gesprek gratis!
- Trainingen en cursussen (waarvan veel gratis)
- Gratis (werkgerelateerd) financieel advies
- Geregeld een ledenblad in de bus

- Actuele informatie over uw branche
Nu lid worden? Eerste drie maanden gratis!

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.