Dienstenbond CNV

Nieuws

30 juni 2008

ABN AMRO / Fortis: Geen juridische belemmeringen voor ISP

Werken aan oplossingen voor maximale werkzekerheid.

Op 24 en 26 juni '08 hebben CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten, BBV en De Unie weer met het Consortium gesproken over het Integraal Sociaal Plan (ISP) en de stand van zaken rondom de separatie en integratie. Al snel is duidelijk geworden dat er geen juridische belemmeringen of noemens-waardige risico's de onderhandelingen over het ISP in de weg staan. Dit was de conclusie van de werkgroep van juristen van de vakbonden en het Consortium. Tevens zijn rond het ISP een aantal hoopvolle ontwikkelingen te melden. Hierbij valt te denken aan maatwerkoplossingen en maximale werkzekerheid. Echter we moeten aantekenen dat er nog veel te onderhandelen valt.

`Plan B' achter de hand
We herhalen nog maar een keer dat het overeenkomen van een ISP `tegen-elke-prijs' zeker niet aan de orde is. De bonden en het Consortium zien wel een duidelijke meerwaarde in een ISP dat voor iedereen gelijk is. Ook vinden de bonden dat er nog de nodige verbeteringen zouden moeten worden afgesproken. Maar, als het niet mogelijk zou blijken te zijn om goede nieuwe afspraken te maken, dan blijven de bestaande ABN AMRO E-cao (tot 1 januari 2010) en het Fortis Sociaal Plan (tot 1 januari 2009) onveranderd van kracht. Sowieso worden de uitkomsten van overleg over een ISP ter goedkeuring aan de leden voorgelegd. Duidelijk is dus dat het ISP meer te bieden moet hebben, dan de huidige afspraken, want anders zal een "ja" uitblijven.

Interessante voorstellen
Het Consortium heeft inmiddels concrete voorstellen voor het ISP gedaan (zie: www.cnvdienstenbond.nl). Belangrijkste punt blijft: het bereiken van een zo groot mogelijke werkzekerheid. De werkgevers zijn er van overtuigd dat het overgrote deel van de werknemers, van wie de functie vervalt, een andere passende baan kan worden aangeboden. Het aantal echte boventalligen zou dan beperkt blijven tot `enige honderden'. Feit is echter wel dat wanneer een werknemer boventallig is verklaard, hij nu aanspraak kan maken op de vrijwillig vertrekregelingen. Daardoor willen de nodige collega's niet meer wachten op het aanbod van een passende baan. Op die manier wordt veel geld betaald, voor werknemers die nog aan het werk hadden kunnen blijven.

Reservebank
In de nu gedane voorstellen wordt dat opgelost door eigenlijk niet eerder boventallig te verklaren (ook al is op enig moment de oude functie wel al vervallen), dan wanneer vaststaat dat er echt helemaal geen andere aanbiedingen meer mogelijk zijn. Er ontstaat dan na het functieverlies tot aan het moment van een herplaatsings-aanbod, een soort `tussen fase'. Ook in andere bedrijven zijn soortgelijke afspraken gemaakt en wordt deze periode "de reservebank" genoemd. "Reserves" zijn niet boventallig en kunnen niet vrijwillig met een premie vertrekken. Daar staat natuurlijk tegenover dat zij qua salaris en anderszins niets merken van deze situatie.
De precieze spelregels zijn vanzelfsprekend onderwerp van onderhandeling.

Enerzijds, anderzijds
Op zich staan de bonden positief tegenover het afspreken van zo'n tussenfase. Van-werk-naar-werk kan hiermee immers maximaal worden ingevuld. Maar de keerzijde van de medaille is natuurlijk wel dat als de werkgever alsnog géén passende baan kan bieden, er een ruimhartige en kwalitatief hoogwaardige externe bemiddelingsperiode beschikbaar moet zijn. Daarbij valt te denken aan het opnemen van de beste (financiële) onderdelen van de E-cao en het SP, in een nieuwe regeling. De voorstellen van het Consortium zijn op dit punt nog zwaar onder de maat te noemen. Verdere gesprekken moeten uitwijzen of hier stevige verbeteringen te behalen zijn. Juist voor de degenen die niet herplaatst kunnen worden, alhoewel misschien slechts een klein percentage, moeten gedegen afspraken worden gemaakt.

Twee belangrijke zaken zijn al wel in de voorstellen opgenomen: er komt een paritaire commissie (50% werkgever/50% bonden), die alle ISP-afspraken bewaakt. Deze commissie is ook bevoegd om na afloop van de normale bemiddelingstermijn (duur nog uit te onderhandelen) tot maatwerkoplossingen over te gaan. Gedwongen ontslag kan géén onderwerp in dit maatwerk zijn.

Voor wie gaat een ISP gelden?
Het ISP wordt een nieuwe cao en geldt dus in ieder geval voor alle werknemers die op de nog af te spreken ingangsdatum in dienst zijn bij Fortis en ABN AMRO. Wat de vakbonden betreft moet het ISP ook gelden voor medewerkers, die mogelijk voor die datum al zijn overgegaan naar NEWBank, een RBS-bedrijf (als dit al aan de orde zou zijn) en voor degenen die nog in dienst blijven bij de RFS Holding (shared assets). Bij een onderhandelingsresultaat moet ook dit onderwerp afdoende geregeld zijn.

Voorstellen voor het vervolg
Op 10 september a.s. zal het overleg worden vervolgd. CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten, BBV en De Unie zullen voor die tijd een voorstellenlijst bij het Consortium indienen. De voorstellen worden opgesteld met de verschillende kadergroepen. In de eerste plaats op basis van de bestaande E-CAO en het Sociaal Plan, maar ook met de cao voorstellen van december '07 en de input van de leden. Onder andere via enquêtes- aan de bonden, die sindsdien zijn ontvangen. Uiteraard zult u deze voorstellen te zijner tijd ook van uw bond ontvangen.

Voorzichtig positief
De vakbonden zijn inmiddels `voorzichtig positief' over het kunnen afsluiten van een nieuw ISP. Er zal nog veel moeten worden besproken en onderhandeld, maar wij zien zeker goede mogelijkheden. Tenminste, als het Consortium in ieder geval bereid is ons op het vlak van de bemiddelingsregeling een paar stevige stappen tegemoet te komen. Verder zullen er nog de harde noten gekraakt moeten worden over belangrijke vragen als: "wat is een passende functie?", "wat wordt van reserves verwacht?", "hoe wordt geselecteerd?", etc., etc.

Stap voor stap
Tot slot nog even dit: als bonden hebben we er voor gekozen om in de communicatie steeds bezig te zijn met de meest actuele zaken. We willen de leden niet overstelpen met informatie, die mogelijk zelfs nog kan veranderen. Op de achtergrond zijn wij echter zeker bezig met álle ontwikkelingen binnen ABN AMRO, Fortis, RBS en NEWBank, die u als medewerker aangaan.

Verspreid deze informatie zoveel mogelijk op de werkvloer en maak hen attent op een lidmaatschap bij CNV Dienstenbond.

Bij vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ahmed Kansouh,
Dat kan op tel.nr.023-5651052,of via email :
a.kansouh@remove-this.cnvdibo.nl

Lid Worden.
Nu lid worden? De eerste drie maanden gratis!
De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.