Deltion College

Nauwe samenwerking Spelderholt en Deltion

APELDOORN - Parc Spelderholt in Beekbergen en Deltion College in Zwolle gaan intensief samenwerken.

Maandagmiddag wordt de overeenkomst getekend.

Parc Spelderholt, gevestigd op het terrein van het gelijknamige vroegere pluimvee-onderzoeksinstituut, bestaat uit een hotel, congrescentrum en centrum waar jonge gehandicapten worden opgeleid en klaargestoomd voor een leven in de 'normale' maatschappij.

Deltion College heeft al een paar jaar prima contacten met Parc Spelderholt in de vorm van een leerafdeling en stageplekken voor studenten van de opleiding verpleegkundige. Inmiddels zijn ook studenten van de opleidingen Welzijn actief op het Parc Spelderholt. Studenten van de opleidingen Sport en Bewegen en Facilitaire dienstverlening volgen binnenkort. De mogelijkheid bestaat om verder uit te breiden naar andere opleidingen. De samenwerking bevalt zo goed dat de beide partijen hebben besloten om zich nu officieel aan elkaar te verbinden.

Deltion heeft praktijkgestuurd leren hoog in het vaandel staan. Het geeft de studenten de mogelijkheid om in de dagelijkse praktijk hun toekomstige beroep te leren. Ook voor Spelderholt is de samenwerking van belang, omdat de organisatie behoefte heeft aan vakbekwame mensen. In de toekomst willen beide partijen de samenwerking nog verder intensiveren. Parc Spelderholt - jaren geleden opgericht met ondersteuning van de Van der Bent stichting, Jan de Bouvrie en Joop van den Ende - richt zich op de integratie van mensen met, zoals dat officieel heet, 'een functiebeperking' in de samenleving.

Om dit te realiseren organiseren zij leergangen voor jongeren met een handicap, veelal schoolverlaters van het ZMLK of VSO. Daarnaast bieden zij vakantie- en verblijfsmogelijkheden voor mensen met en zonder functiebeperking in een aangepast gastenverblijf, 'ParcHuis', dat beschikt over een volledige (zorg-)hotelfunctie.

Â

Deltion en Parc Spelderholt tekenen samenwerkingsovereenkomst

In aanwezigheid van de voorzitter van de Raad van Bestuur de heer van Santen en de manager van de Academie van Parc Spelderholt de heer Aalbers, de directeur van het cluster Welzijn, educatie en Startpunt mevrouw van der Zanden, de directeur van het cluster gezondheidszorg de heer Dijks, en de directeur van het cluster Horeca en reizen allen van het Deltion College is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

.

Deltion en Parc Spelderholt tekenen samenwerkingsovereenkomst Deltion en Parc Spelderholt tekenen samenwerkingsovereenkomst

De heer Wouter van Santen en de heer Dijks tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst
De heer Wouter van Santen en de heer Dijks tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst