Gemeente Roermond

Hoge score klanttevredenheidsonderzoek Wmo

In de afgelopen maanden heeft er in de gemeente Roermond een klanttevredenheidsonderzoek plaatsgevonden met betrekking tot de Wmo-voorzieningen. Het onderzoek is uitgevoerd in 233 Nederlandse gemeenten en betreft de voorzieningen hulp bij het huishouden, woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen en rolstoelen. Cliënten uit de Gemeente Roermond geven gemiddeld een 8 voor de hulp in het huishouden en een 7,4 voor de aanvraagprocedure.

91% Van de cliënten in Roermond is (zeer) tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning en/of voorziening. 93% Van de respondenten geeft aan dat de ondersteuning die men krijgt er zelfs aan bijdraagt dat men zelfstandig kan blijven wonen en/of meedoen aan de maatschappij. Cliënten zijn het meest positief over de woonvoorziening (94%) en het minst tevreden over de verhuiskostenvergoeding (67%). De meeste cliënten doen een beroep op de gemeente voor hulp bij het huishouden (60%).

Het klanttevredenheidsonderzoek en de prestatiegegevens Wmo 2007 maken deel uit van de evaluatie Wmo-voorzieningen 2007, die op 18 september aan de raad wordt aangeboden.
* Rapport klanttevredenheidsonderzoek

Publicatiedatum: 01-07-2008 Bijgewerkt: 01-07-2008