Gemeente Teylingen

Robert Holl

Koninklijke onderscheiding voor Robert Holl


01 juli 2008

PERSBERICHT 1 juli 2008 - Burgemeester Schelberg heeft op 30 juni 2008 een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de kinderarts de heer R.A. Holl, wonende te Voorhout. De uitreiking vond plaats tijdens een besloten bijeenkomst ter gelegenheid van zijn afscheid van het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum. De heer Holl is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

KO heer Holl fotograaf Arno Massee De heer Holl was sinds 1999 kinderarts en afdelingshoofd van het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het LUMC. Hij heeft op een zeer stimulerende wijze leiding gegeven aan deze complexe afdeling, waardoor de kwaliteit van de integrale kindergeneeskunde groeide. Tevens heeft hij zich in de opleiding van jonge kinderartsen laten kennen als een goede leermeester, die de psychosociale aspecten van de kindergeneeskunde een belangrijke plaats heeft gegeven. Mede door zijn inzet werd er een hoogleraarschap Sociale Pediatrie aan de Universiteit van Leiden gerealiseerd.

Geconfronteerd met de beperking van bestaande financiering binnen de kindergeneeskunde, afgezet tegen de behoefte aan extra middelen voor noodlijdende patiënten en voor wetenschappelijk onderzoek, heeft hij een excellente externe fondsenwerking tot stand gebracht middels de oprichting van het Willem-Alexander Kinderfonds.

Vanuit zijn specialisme schreef hij een belangrijk aantal wetenschappelijke publicaties. Daarnaast vervulde/vervult hij een aantal nevenactiviteiten bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en het LUMC. Ook op internationaal gebied liet hij zich (bestuurlijk) niet onbetuigd.

Voorts is hij (ere)lid van een aantal nationale en internationale organisaties en verenigingen.

De heer Holl wordt gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen, anderen heeft gestimuleerd, een of meer opvallende prestaties heeft geleverd en werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben."

Foto: Arno Massee

Adres & openingstijden