Gemeente Aalten


Opzeggen raamovereenkomsten huishoudelijke verzorging

De acht Achterhoekse gemeenten hebben besloten om de raamovereenkomst Huishoudelijke Verzorging per 1 januari 2009 met zorgaanbieders op te zeggen. Het gaat hier om de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Oost-Gelre en Winterswijk. Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op
1 januari 2007 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het verzorgen van hulp bij het huishouden aan inwoners met beperkingen. De daadwerkelijke uitvoering van hulp hebben de gemeenten uitbesteed aan zorgaanbieders. Daarvoor heeft iedere gemeente met 3 of 5 zorgaanbieders een raamovereenkomst afgesloten. Voor Aalten zijn dat Careaz, Livio, Sensire, Estinea en Stichting Zorgkombinatie Marga Klompé. De raamovereenkomsten zijn afgesloten voor een periode van 2 jaar met een optie voor verlenging van twee maal over een jaar.

Op dit moment is het voor een aantal zorgaanbieders niet mogelijk om de juiste huishoudelijke hulp te kunnen bieden aan hun klanten, omdat zij onvoldoende personeel hebben. Daarnaast is het zo dat er een wetswijziging is aangekondigd die op 1 oktober 2009 zal ingaan. Om goed in te kunnen spelen op de nieuwe wetgeving en de arbeidsmarktproblemen is een nieuwe aanbesteding wenselijk.

De acht Achterhoekse gemeenten starten gezamenlijk een nieuwe aanbestedingsprocedure. De nieuwe overeenkomsten met zorgaanbieders voor hulp bij huishouden moeten op 1 oktober 2009 ingaan. Voor de periode van 1 januari 2009 tot 1 oktober 2009 wordt een overgangsregeling afgesproken met de huidige aanbieders. De aanbieders zijn inmiddels schriftelijk op de hoogte gebracht.

Als u hierover meer informatie wenst kunt contact opnemen met de projectleider Wmo André Fukkink 0543-493203.